Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Mickan
 - 2010-07-08 08:16
Citat från: danielmalm skrivet 2010-07-05 22:04
Tackar er bägge för era bidrag.
Mickan: Nu får du nog upplysa mig lite. Vad finns det förutom silkentofu, och vilken är den man vanligast finner i mataffären? Och slutligen vad är skilnaden?


Det finns krämig tofu som är utmärkt att göra röra på, silken som är ganska len och därtill helt fast, pressad tofu som blir lite mer som fetaost i konsistensen. I många butiker finns både silken och "vanlig" som är lite fastare. Den hårda sorten finns ibland marinerad eller rökt. Kolla hälsokosten samt "invandrarbutiker".
Skrivet av jelvis
 - 2010-07-07 20:23
Krydda den hårt funkar bra tillsammans med olika asiatiska chilipastor.

Denna är min favoriträtt med tofu.
http://taffel.se/recept/ma-po-do-fu
Skrivet av danielmalm
 - 2010-07-05 22:04
Tackar er bägge för era bidrag.
Mickan: Nu får du nog upplysa mig lite. Vad finns det förutom silkentofu, och vilken är den man vanligast finner i mataffären? Och slutligen vad är skilnaden?
Skrivet av Mickan
 - 2010-07-04 17:11
Kolla efter recept med deep fried tofu så ska du se att det finns flera goda varianter. Jag tycker att det är godaste sättet. Glöm inte att prova annat än silkentofu!
Skrivet av Sari
 - 2010-07-03 17:06
Det här gjorde jag med tofun häromdagen, skivade tofun i tunna skivor, stekte dem och lade ner dem i en blandning med olivolja, torkad chili, flingsalt och grovmalen svartpeppar.
Serverade tofun kall dagen efter med en potatissallad och grönsaker. Min syster som är vegan var nöjd och glad.  :)
Skrivet av danielmalm
 - 2010-06-30 22:40
Jag ska för första gången i mitt liv ge mig på att laga någonting med tofu. Har dock ätit den förr och upplevt dess påträngande smaklöshet. Men jag är övertygad om att det finns bra sätt att piffa till denna produkt, och jag är dessutom övertygad om att många av er sitter på sådana tips.

Finns det någon läcker marinad/glace man kan göra? Ska man välja något specifikt märke? Jag är inte inne på att göra någon soppa. Det vore mer spännande att steka eller grilla den.

Har ni några tips?

Annonser

Powered by EzPortal