Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Mickan
 - 2010-10-20 19:26
Askorbinsyra är en kraftigare antioxidant.
Skrivet av Andreas
 - 2010-10-20 18:27
Visst ska det fungera med citron också för att hålla dem vita, fast kanske behövs så hög koncentration att det blir väldigt mycket dyrare än askorbinsyrepulver?
Skrivet av Kari
 - 2010-10-19 12:08
Tack, så enkelt :)
Skrivet av Mickan
 - 2010-10-18 19:37
Askorbinsyra är en antioxidant och frukten blir alltså inte brun.
Skrivet av Kari
 - 2010-10-17 21:58
Mickan, askorbinsyra - berätta vad det gör med frukten. Nyfiken :)
Skrivet av Anne
 - 2010-10-17 13:08
Jag testade precis Gravensteiner och Aroma, i torkmaskin. Båda blev helt ok.
Skrivet av Mickan
 - 2010-10-08 20:49
Om man vill ha dem vita kan man doppa dem i vatten med askorbinsyra. Funkar att torka i ugnen men känns inte klokt att ha ugnen igång så många timmar. Har någon gång kört 50 grader ett tag, 12 h tror jag, och hängde sedan upp på käpp. Trokade kanske någon vecka.
Skrivet av marisan
 - 2010-10-06 21:38
Du kan säkert torka i ugn. Tricket är väl att inte ha för varmt. Jag vet inte vad jag har för temperatur i torkmaskinen men jag skulle gissa på 50-60 grader. En varmluftsugn är att föredra, lägg äppleskivorna på smörpapper och med ugnsluckan lite på glänt så att fukten kommer ut.
Jag provade faktiskt att torka Tranparente Blanche. Smaken blev bra men de blev ganska hårda och lite bruna. Ska testa fler sorter.
Skrivet av Sofia
 - 2010-10-05 20:35
Intressant tråd, torkade äppelringar är ju så gott, särskilt på jul! Måste man ha en torkmaskin, eller kan man torka i ugnen?
Skrivet av Mickan
 - 2010-08-30 18:15
Jag tycker att Gravensteiner eller Alice blir bra. Syrliga äpplen är bäst.
Skrivet av marisan
 - 2010-08-30 16:51
Jag är sugen på att torka äppleskivor i min torkmaskin. Är det någon som har förslag på bra sorter som passar för torkning, dvs som både har god smak och bra konsistens?

Annonser

Powered by EzPortal