Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2013-04-15 08:05
Citat från: vilsjin skrivet 2013-04-14 19:39
Garvsyran spelar nog ingen roll. Sura råvaror (tomat, paprika och liknande) och fukt kombinerat med plåt i burken skapar ganska gynnsamma förutsättningar för rost.


Det gör ju garvsyran också och den komemr ju dessutom i kontakt med burkens utsida vilket innehållet inte nödvändigtvis gör.
Skrivet av vilsjin
 - 2013-04-14 19:39
Garvsyran spelar nog ingen roll. Sura råvaror (tomat, paprika och liknande) och fukt kombinerat med plåt i burken skapar ganska gynnsamma förutsättningar för rost.
Skrivet av webguide
 - 2013-04-11 19:55
Citat från: TjodhildTredsk skrivet 2013-04-10 19:54
Som jag har förstått det, så är det garvsyran i eken som reagerar med metallen och skapar de svarta fläckarna.


Aha, OK, då är det ju iofs rost. Bra att veta dock.
Skrivet av TjodhildTredsk
 - 2013-04-10 19:54
Som jag har förstått det, så är det garvsyran i eken som reagerar med metallen och skapar de svarta fläckarna.
Skrivet av vilsjin
 - 2012-02-20 12:48
Det är rost.
Skrivet av webguide
 - 2012-02-19 22:18
Köte en ny skärbräda idag, en WMF i ek. Jag gjorde en chilie och ställde burkar med tomater på den, de lämnade svarta ringar efter sig. Vad beror detta på, det ser ut som brännmärken.

Annonser

Powered by EzPortal