Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Karl Erik Schough
 - 2015-10-29 18:47
En förfärligt rolig sida. Jag trodde jag kunde nåt men jag ger mig. Min kock får ta hand om det
Skrivet av dePaul
 - 2009-08-04 19:11
Det som jag har hittat gällande stålet i Masahiroknivarna är detta:

Neo: Laminerat pulverstål av hemlig komposition. Av denna anledning därför ganska ointressant eftersom man berövas möjligheten att kunna jämföra.

136 serien: MBS 26 bladstål. Samma stål som Spyderco tidigare använde till sina köksknivar men gick ifrån. Ett OK stål, varken mer eller mindre. Metallhandtag. Pris för en 24 cm lång kockkniv: 2.025. Detta är på tok för mycket.

140 serien: Också MBS 26 men med trähandtag. Priset i det här fallet är avsevärt mer resonabelt, 955:- kronor. Ett OK köp. Inter mer.

148 serien: MV-Pro stål, dvs ett standard molybden/vanadin stål av klassiskt japanskt snitt. Trähandtag. Jämförbar med 140 serien i kvalité och materialval men 500 kronor dyrare. Inte lika bra köp m a o.

MV-H serien: Liknar MV-Pro men med något sämre precision och handtagsmaterial. Trähandtag. Priset ligger på runt 1 160:- kronor.  Inte lika bra köp som 140 serien men inte långt ifrån.

MH-Pro Carbon: Standard japanskt kolstål likt AISI 1075. Lätt att bryna upp till rakbladsskärpa. Sämre på att behålla den. Över 2000:- kronor. Inget bra köp.

~Paul~
Skrivet av Rob
 - 2009-08-04 11:32
Jag kan inte mycket om rostfria stål och jag har aldrig använt de serierna som de säljer på den svenska siten.
Svårt för mig att uttala mig om kvalitén alltså.

Att prisskillnaden är linjär låter väl optimistiskt. I mina ögon finns det mycket bra knivar till billigare pris än dessa om man letar och framförallt tar steget utomlands (Japan, USA men även Tyskland).

Dock tror jag fortfarande på att det kan inte vara fel för den enskilde konsumenten att det kommer in fler märken så vi får lite konkurrens till Globals marknadsdominans.

Skrivet av Andreas
 - 2009-08-04 10:36
Citat från: Rob skrivet 2009-08-04 08:58
Jag visste inte att Masahiro gick att köpa i Sverige...


Jodå, den svenska representanten gjorde ju smygreklam här i Matforum tidigare, de finns på http://www.masahiro.se/

Citat från: Rob skrivet 2009-08-04 08:58
Min referensram är vid köp till lägsta pris, men det gäller ju även de knivar den jämförs med.


Det ante mig. :)

Undrar just om de är "ganska prisvärda" även till svenska priser, för prisskillnaden är väl knappast linjär mellan "billigast möjliga" och svenskt butikspris mellan olika märken?
Skrivet av dePaul
 - 2009-08-04 10:20
Citat från: Rob skrivet 2009-08-04 08:58
Min referensram är vid köp till lägsta pris, men det gäller ju även de knivar den jämförs med.
+ 1  ;D

~Paul~
Skrivet av Rob
 - 2009-08-04 08:58
Jag visste inte att Masahiro gick att köpa i Sverige...

Min referensram är vid köp till lägsta pris, men det gäller ju även de knivar den jämförs med.
Skrivet av Andreas
 - 2009-08-04 06:05
Citat från: Rob skrivet 2009-07-31 20:40
Extremt prisvärda? Njae, men ganska!


I vilken mån något är prisvärt beror på vilket pris man får och då jag vet att ni båda ofta tänker i termer av utlandsköp måste jag fråga: Menar ni att Masahiro är ganska prisvärda om de köps av återförsäljare i Sverige dvs. till svenskt marknadspris eller om man direktimporterar dem själv från utlandet och har turen att slippa tull och moms?
Skrivet av dePaul
 - 2009-08-03 11:45
Citat från: Rob skrivet 2009-07-31 20:40
Men att de skulle vara överlägsna allt annat? Njae
Extremt prisvärda? Njae, men ganska!
Japp, så skulle jag också vilja uttrycka det.

~Paul~
Skrivet av Rob
 - 2009-07-31 20:40
Jag hade en Masahiro Virgin Carbon. Det var min första kniv med riktig kanji (tecknen på kniven).

Jag tyckte fantastiskt bra om den. Tunn, tog bra egg och välbalanserad. Den såldes här till en annan forummedlem.

Men att de skulle vara överlägsna allt annat? Njae
Extremt prisvärda? Njae, men ganska!
Skrivet av Anne
 - 2009-05-06 20:21
Jag har en Masahiro som faktiskt råkar vara en av mina absoluta favoriter. Nu är det också min minsta kniv, en liten smidig allroundsak, men nästa gång jag ska köpa nåt (och det är ganska fullt i knivstället..) så ligger nog Masahiro bra till. Smygreklam eller inte. :)
Skrivet av JC
 - 2009-04-27 00:33
Ingen aning vem som gjorde testet men Gourmet har garanterat ingen anställd knivspecialist, de har en redaktion men baserar innehållet primärt på frilansares insatser.

Ang. Masahiro. Som samlare och konnessör av köksknivar sedan många år har jag självklart en Mashiro i samlingen och mitt omdöme om den är: ok, men inget speciellt när det gäller stål/ergonomi/bladgeometri osv. En standardkniv (det är en 240 i moly/van-serien) helt enkelt på alla sätt utom ett: skaftet är för jamarns stort för att vara en japansk kniv. Jag har normalstora händer på alla sätt och jag kan absolut inte hitta ett riktigt bra grepp på Masahirons skaft.

Men jag ser inte detta som något som talar specifikt emot Masahiron, tvärtom. För en redigt kraftig kock kan det ju tvärtom vara en fördel. En kockbekant som är över två meter lång och har händer därefter (grova som en skogshuggares) tyckte att det var första gången en kniv hade legat bra i hans hand. Så, de har en fördel faktiskt. Annars kan man ha och mista detta märke, som faktiskt är Japans största när det gäller inhemsk försäljning.
En annan rolig detalj är att flertal andra märken såsom Suisin och Sakai Takayuki är startade av avhoppade släktingar till grundaren av Masahiro. Familjemedlemmar som konkurrerar om samma maknadsandelar alltså. Men i denna familj kan jag bara rekommendera Suisin helhjärtat, de försöker konkurrera med att ha samma pris men mycket högre kvalitet. Med framgång.
Skrivet av Andreas
 - 2009-04-15 10:50
Har tidningen Gourmet någon egen knivexpert anställd och om inte, vem gjorde testet åt dem?
Skrivet av Proffsköket
 - 2009-04-14 21:44
Jag kan nog hålla med om att Masahiro är riktigt bra grejer. Dom har flera hundra knivar i sin "portfölj" så det finns nog knivar som är längre än 180mm också. Knivarna blev uppmärksammade för att tidningen Gourmet hyllade dom som "top of the line". Vi kommer göra ett riktigt prov av dom knivarna så småningom på proffsköket. Vi återkommer när den är färdig.
Skrivet av dePaul
 - 2009-03-07 08:35
Citat från: Fredrik Goldhahn skrivet 2009-03-06 08:21
Det får du också gärna göra dePaul. Jag skulle vilja diskutera med dig kring ett par idéer jag har.
Mail avsänt :).

~Paul~
Skrivet av Fredrik Goldhahn
 - 2009-03-06 08:21
Allt detta prat om "bästa kockkniven"...Finns egentligen bara en sak att säga "It's in the Eye of the Beholder".

Att Ferga trots mitt väldigt öppna och hjälpfulla mail till honom när han ville göra "smygreklam" förra gången inte lärt sig läxan förvånar mig. Vi behöver någon som kan leverera Masahiro också! Om nu kniven (jag har hållt i en så jag vet att den har riktigt grymma skäregenskaper) är så bra som du skriver så kommer du hitta dina trogna kunder ändå. Ge det tid bara. Och "kanske" några alternativa marknadsföringsvägar...

Du får mer än gärna höra av dig Ferga om du behöver några e-handeltips.

Det får du också gärna göra dePaul. Jag skulle vilja diskutera med dig kring ett par idéer jag har.

Ni kanske vet var ni ska "hitta" mig? =)

Annonser

Powered by EzPortal