Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Asanisse

1
Citat från: BBQforever skrivet 2009-04-22 13:44
Är det inte så att mycket av koftsmaken siter i fettet (yttre)och att det är mycket viktigt att ullen inte kommer i kontakt med köttet vid styckningen.

Ovanstående stämmer nog. Hör det från en som slaktar själv, att just det med ullen var viktigt när men flådde dem.

18 månader på ett lamm är får för mig?

När det gäller att grilla revbenen är ett bra tips att koka dem först (gärna i kryddat vatten), 45 min - 1 tim. Sedan  marinera, grilla till en fin yta o man får sedan ett revben som smakar som man själv vill o är riktigt mört o saftigt.
Själv tycker jag att lammkött skall ha en aning "koftsmak", det är ju det som gör det till riktigt god smak.
2
Råvaror, halvfabrikat / SV: Bacon
2009-04-23 11:04
Tunna skivor.
Använder en "skärmaskin", en sån där som har en klinga o är handdriven. Utan den är det nog svårt att få riktigt tunna skivor.
Men det är nog inte så fel heller med lite tjockare.
3
Även om man skulle ha en "bra" uppfödning skulle det inte finnas marknad för det. Det är som jag skrev tidigare, skandinaver äter inte sina sällskapsdjur, se på hästkött samma där. Populärt i övriga europa, men inte här i norr.
Sedan får det vara hur nyttigt o gott som helst.

/Asanisse
4
Nej du missuppfattade inte. Detta är något jag läste om för längesedan. Om det gäller alla eller bara de grönländska ska jag låta vara osagt.
5
Råvaror, halvfabrikat / Bacon
2009-04-21 14:10
Ett tips jag vill dela med mig.

Har slutat att köpa färdigskivad bacon.

Köper istället en bit hel rökt fläskbit som jag skivar i tunna baconskiver.

Smaken på de baconskivorna blir något helt annorlunda än de plastförpackade o billigare blir det!

;)Asanisse
6
Besöker Mallorca med jämna mellanrum. Hittat ett bra hotell där med pension.
De serverade en dag i veckan paella med kanin som huvudingridiens i alla år. Mycket gott (kaninen var grovstyckad).
Nästa år kommer jag dit och döm om min förvåning att kaninen saknas, ersatt av kyckling.
Frågar varför och svaret är att de skandinaviska gästerna hade klagat så de fick ersätta kaninen med kyckling!

//Asanisse
7
Citat från: Krista skrivet 2009-03-11 12:45
Bred ut dem på en långpanna med bakplåtspapper och strö grovsalt på dem (funkar ev med vanligt salt). Jag har testat och de smakar inte salt sen, som man kanske kan tro. Kanske är bra att skölja av dem efteråt för säkerhets skull.


Detta är det bästa sättet alla kategorier när det gäller att tina räkor.
MAN SKALL INTE SNÅLA PÅ SALTET!!! Tips från fiskbilen.
Har man tid att vänta också, mer än 8tim, blir de snudd på färska efter att de legat i kylen en stund också.
Är från västkusten o vet hur en bra räka skall smaka, åt aldrig frysta naturellt innan jag hade tinat dem på ovanstånde sätt.

Att de skulle bli torra är bara nys. Frysta är ju spolade för att få upp en glans på dem vid frysningen o blir som sagt vad perfekta.

//Asanisse
8
OK! Tanken har aldrig slagit mig tidigare att man kan fritera en så "lös" sillbit.

Men hoppas att någon har nytta o nöje av mitt recept ändå.

/Asanisse

p.s. hur smakade dina ansjovisar till slut? d.s.
9
Ansjovisen skall vara färsk och går att få tag på i välsorterade matbutiker eller hos fiskhandlaren. Men det finns inte förän i maj o några månader framåt om jag minns rätt.

De skall inte rensas, utan ha huvud o ben kvar.

Enkel frityrsmet, en del öl, en del mjöl o salt. Går också utmärkt att fritera bara med mjöl o salt.

Friteras ganska starkt så de blir knapriga.

Kan ätas både varma o kalla.

De är ju en "delikatess" i medelhavsländerna till en kall öl!

//Asanisse
10
Har alltid letat efter ett mycket enkelt recept på sötsur sås. Det finns hur många recept som helst men inget som går snabbt o enkelt att göra.
Exprimenterat själv många gånger, men igår lyckades jag till det ultimata att komma så nära den såsen man får på kinakrogar.

Receptet är som följer:
0,5 dl olja
0,5 dl ketshup
3 msk socker
1 msk vinäger
ev. lite salt

Bland ihop och värm upp tills sockret smällt, ej kokas.
Kan då lätt skära sig.

Såsen har en stark smak o räcker till 2 personer. Vill man har mer är det bara att utöka efter behov.

Hoppas det smakar era smaklökar också som det gjorde för mig o min fru.

//Asanisse

Annonser

Powered by EzPortal