Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - danielmalm

1
Funderar på att köpa en ordentlig uppsättning av bestick till lite finare tillfällen - d.v.s. när man får gäster på besök. En del uppsättningar i silver har fångat mitt intresse, men frågan som ploppar upp i mitt huvud är då: hur ofta måste man putsa dessa bestick? Eftersom jag planerar att använda dem relativt ofta känner jag inte för att behöva stå och putsa så fort man ska få besök.

Är det någon som har erfarenhet av att äga matsilver, och rekommenderar ni det?
2
Jag ska för första gången i mitt liv ge mig på att laga någonting med tofu. Har dock ätit den förr och upplevt dess påträngande smaklöshet. Men jag är övertygad om att det finns bra sätt att piffa till denna produkt, och jag är dessutom övertygad om att många av er sitter på sådana tips.

Finns det någon läcker marinad/glace man kan göra? Ska man välja något specifikt märke? Jag är inte inne på att göra någon soppa. Det vore mer spännande att steka eller grilla den.

Har ni några tips?
3
Mina knivar behövs slipas och nu funderar jag på huruvida man ska köpa en knivslip eller lämna in dem.

Finns det knivslipar på marknaden som kan leverera ett någotsånär bra resultat? Vad kostar de? Tips på märken?

Och slutligen vad kostar det att lämna in dem istället?
4
Jag drack en fantastisk ale - La bièrre du boucanier - i Prag för ett tag sedan. Denna belgiska öl smakade helt enkelt sagoligt tillsammans med choklad. Problemet är att man inte kan köpa den på systemet, och därför undrar jag om det finns någon som druckit denna öl och känner till en ale som liknar denna i smaken (eller helt enkelt passar bra ihop med choklad).
5
Kan man göra något annat än soppa på torkade nypon. Skulle väldigt gärna göra syltade nypon, men är osäker på om de måste vara färska för att det ska blir lyckat.

Förslag någon?
6
Jag har hört om en perforerad metallskiva som man lägger på ugnsplåten. När man så steker kött och dylikt rinner fettet ner genom hålen. Har ni någon aning om vad en sådan kalas och vart man får tag på denna?

Gärna via internet!
7
Ska ge bort en flaska calvados till min far i julklapp, men jag vet att kvalitén på dessa varierar kraftigt mellan märkena. Är det någon som känner till en riktigt bra sort?
8
Jag har hört lyriska människor berätta om hur gott det är med marmelad gjord på gröna tomater (omogna antar jag). Recept har jag i min ägo och nu fattas bara denna huvudingrediens.

Är det någon som vet om man kan få tag i gröna tomater? Finns de till och med nu under vintern, eller är det trots allt en grön sort de syftar på i sina recept? Är så sugen på att prova mitt recept!
9
Det händer inte ofta i mitt studentliv att jag finner nötkött som är billigt nog för min ekonomi. Därför är jag nu lite nervös när jag äntligen fått tag på en fin pickningbog. Vill ju inte klanta til det.

Har ni några bra recept där detta kött skulle kunna ingå? Jag vill helst nå bortom stekar och grytor. Asiatisk kanske inte är fel. Hjälp mig är ni snälla!
10
Lever i äppelmustens rike, Skåne, och därför kännas det extra pinsamt att behöva fråga vad äppelmust är för något. Har läst många repportage om drycken och det verkar som om musten helt enkelt består av pressade äpplen. Men det verkar lite märkligt eftersom man då lika gärna kan kalla det äppeljuice. Är det möjligtvis en jäsningsprocess som gör att äppelmust just är äppelmust och inget annat?
11
En degbunke står på mitt bord. Den befinnersig så att säga i sitt naturliga element, d.v.s. den innehåller degrester. Nu vet jag ju att man förr i tiden lät bli att diska baktrågen, och med tanke på hur duktig jag för övrigt har varit idag så känns idén väldigt lockande.

Vad tror ni? Vågar jag låta bli att diska bunken till nästa bak som är om en vecka? Blir det surdeg eller magsjuka?
12
Hej!
Jag ska göra två underbara västerbotten-pajer på lördag och jag är ute efter en pajdeg som passar bra till den? Hur brukar ni göra? Existerar det ultimata pajdegsreceptet? Har ni några tips som höjer resultatet på pajdegen ytterligare?
13
Jag brukar ofta rosta diverse grönsaker i ugnen, men blir sällan nöjd. Ibland blir de för torra, ibland för mjuka, och ibland för färglösa. Jag känner att jag inte riktigt kan sätta fingret på vad som går snett, så därför väner jag mig till er!

Jag slår vad om att det finns någon där ute som kan ge mig en liten lista på saker man ska tänka på för att ugnsrostningen ska lyckas.
14
Jag planerar att bjuda över en bunt med danskar över bron och bjuda dem på middag. Då skulledet ju vara roligt att bjuda på något som de inte har i Danmark och som är typiskt svenskt. Det behöver inte vara någon "fin" mat. Ungsstekt falukorv är ju till exempel en bra idé, men jag tror det finns många flr förslag bland er kunniga människor.

Kom med förslag!
15
Är det nögon som vet vad "selinos" är. Jag tror att det är en typ av selleri, men jag är inte helt säker. Finns det att få tag på i sverige? Vad kan man annars ersätta dem med?
16
Varför glömmer så många restauranger att satsa på bra alkoholfria bordsdrycker när de skapar sina menyer? Om man inte är förtjust i läsk och tycker att det är tråkigt med vatten till en påkostad middag finns det ju knappt några alternativ kvar.

Jag skulle i alla fall rekommendera en restaurang till mina vänner om den kunde bjuda på sin hemgjorda barley water eller bara något så enkelt som hemmagjort iste.

När jag ändå är inne på detta ämne så vore det jattekul om ni hade några tips på enkla och uppfriskande bordsdrycker. Jamie Oliver gjorde någon dryck med ingefära som verkade god. Någon som har receptet?
17
Är det bara jag som anser att skärpan på kniven blir mycket sämre om kniven är blöt (t.ex. efter att man diskat den)? Jag ser alltid till att mina knivar är torra vid bryning, men kanske har jag totalt fel. Upplys mig!
18
Okej, det här är lite utav en pest-eller-kolera-fråga, men det vore trevligt om någon ville svara.

Vad tror ni är nyttigast att ha på en smörgås?

1. Ost med en med normal fetthalt (inget smör).
2. Enbart smör, och då menar jag "Lätta" som har en fetthalt på 40%.

Ge gärna synpunkter ur olika perspektiv, t.ex. om mättat fett, protein, vitaminer och andra nyttigheter eller onyttigheter.

Annonser

Powered by EzPortal