Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - JonathanN

1
För ett tag sedan så planterade jag några pepparmints frön och i nuläget har de flesta av dem hunnit bli rätt så stora växter. Men jag har märkt att en av dem har massa små tunna taggar på den menas de andra plantorna har släta blad. Den plantans blad börjar en efter en vissna menas de andra plantornas alla blad ser bra ut. Någon kunnig som vet orsaken? Kan det vara en växtsjukdom eller något genetiskt fel?
2
Jag har sätt på youtube folk göra det med enbart jordnötssmör och candycorn. Men då blir den bara som mjuk kola i konsistensen. När jag kollar på ingredienserna på butterfingers så tycks det för det första inte alls vara jordnötssmör i utan krossade torkade jordnötter, sedan så har de i majssirap/glukossirap, socker (förstås), mättad palmkärnolja, mellas, mindre än 1% vassle, cornflakes, fettfri mjölk, salt, mjölksyra, sojalecitin (undviker jag gärna då jag läst att det inte är bra för oss), sojaolja, majsstärkelse, aromämnen och citronsyra. Vet inte om vissa av dessa ingredienser används i den kodade chokladen och i så fall är de ointressanta. Vilka av de här ingredienserna tror ni är nödvändiga för att få samma smak och liknande konsistens och vilka skulle kunna tas bort? Kan tänka mig att aromämnena används för extra jordnötssmak så det kan nog ersättas med jordnötssmör.

Så vad tror ni? Hur kan man bäst få samma smak och liknande crunchighet? Kanske räcker det med Majssirap, socker, torkade jordnötter, cornflakes och lite jordnötssmör?  :)

Annonser

Powered by EzPortal