Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Sara W

1
Jag ligger några år efter alla andra, men jag har precis börjat med macaronbakandet. Och jag har några frågor om dessa fantastiska bakverk.

- Om man använder sig av traditionell hushållsfärg, bör man ha i en gnutta mer mandelmjöl i smeten?

- Jag har införskaffat en macaronmatta av silikon. Bör jag smörja den lätt med neutral olja eller ska jag utgå från att macaronerna faktiskt släpper ändå?
2
Nu kastar jag ut en fråga till er matkunniga där ute! Min svärmor har fått en stor bit hästfilé som hon vill att vi ska grilla i påsk. Jag har, mig veterligen, aldrig ätit hästfilé och jag har aldrig tillagat det. Har googlat en del och då hittat vitt skilda påståenden såsom "tillaga som oxfilé" till "måste marineras länge för att blir av med den syrliga smaken".

Så, vad säger ni? Hur ska jag angripa denna köttbit och vad ska vi servera till?

Tackar på förhand!
3
Efter att ha varit på kurs och ätit hotellfrukost i en vecka, har jag hittat ytterligare en pryl till min "lilla" maskinpark. En elektrisk juicepress. Nu undrar jag om någon har ett märke att rekommendera. Jag är inte ute efter en råsaftscentrifug, utan en enklare juicepress.

Så, någon som kan tipsa om vad jag ska köpa?

Tack på förhand!

4
Skippade nyårsdagspizzan och gjorde hemgjord kebabrulle. Rikligt med vitlök och chili. Väldigt gott!
5
Restauranger / The French Laundry
2010-02-14 15:39
Maken och jag planerar en road trip i Kalifornien och igår började vi diskutera The French Laundry (strax norr om San Fransisco). Någon som varit där? Är det värt pengarna och mödan att försöka få ett bord?
Vi diskuterade också Per Se i NY. Finns det någon här som har erfarenhet av den restaurangen? Vi börjar nämligen vår USA-vistelse med några dagar i NY.

/Sara
6
Övrigt om mat / Äta i Rom?
2009-12-08 20:46
Jag och blivande maken skall snart resa till Rom på en liten smekmånad. Vad får man inte missa i matväg? Tar tacksamt emot tips på restauranger, gelaterior och vinbarer.

Tack på förhand!

/Sara
7
Jag efterlyser recept på aprikostarte. Fick i somras en bit av den ljuvligaste tarte jag någonsin ätit. Detta var i Frankrike och min skolfranska är inte tillräckligt vass för att kunna be om receptet eller snarare förstå det. Min analys av tarten var att det sannolikt var en typ av smördeg i botten, en krämig, inte så söt vaniljkräm på botten och toppad av färska aprikoser som var ljuvligt syrliga och perfekt bakade. Sen hade man karamelliserat lite socker på aprikoserna.

Någon som har sett recept på liknande? Och kan man få tag på färska aprikoser vid denna tid på året?

Tack på förhand!/Sara

Annonser

Powered by EzPortal