Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Znapper

1
Har du hunnit klart än ;)
Hur blev det?
2
Citat från: Per-Erik skrivet 2009-09-15 22:21
Provar en vecka med  Linas matkasse, så idag blev det sej i pepparrot och dill sås och potatis, riktigt gott.


Får min första på måndag.
3
Idag blev det en 69  bitar sushi
4
Har du något bra förslag på trådlös termometer?
5
Bacon lindad fläskfile på grillen med lite hickory.
klyftpotatis med vitlöksklyftor och stek lök i ungsform.
OCH en skvätt rötjut till det ;)
6
Jag grillade också Julskinka.
3 timmar för 3 kilo.
Självklart hade jag i hickory trä, behöver jag tala om att det blev grymt gott.
Bilden är efter ca 2 timmar

ttt
7
Jag åkte till ett musteri med 5st ICA pappåsar fulla och åkte hem med 38 liter äppelsaft.
har tappat upp det på 1,5L petflaskor och lagt i frysen.
Kanon gott.
En del äpplen sparade jag och några om dom hänger på tork i kökstaket.
8
Men va kul.
Tack alla.
Barnen pratar fortfarande om det :D
10
tror tanken var att det skulle vara lättare att göra rent gången efter.
11
Precis vad det är också.
Jag har ett motordrivet spett (rotisseri) på min gasolgrill som jag tänkte inviga

Ölburkskyckling har jag gjort många ggr
12
Tänkte testa att göra 2-3 kycklingar i helgen.
Har nån gjort det på gasolgrill?

Recept, tips, tider m.m.
13
I USA kör dom med en matolja på sprayburk som dom använder på grillen efter dom har gjort ren den.
Vet nån om det går att köpa i Sverige?
14
Den här gången var det ICAs popcorn och majsolja
15
Och det här måste typ nästan vara rekord.
Jag hör hur det smäller och så.
Sen kommer jag ut i köket och ser detta.

Jag har definitivt vunnit över mamma och pappa för det här såg jag aldrig när jag var liten
Jag och bror stod ALLTID i köket fredag/lördag och såg locket lyftas.
Sköna minnen, litet kök, kär familj.

Skillnad idag ... köket är större  .... OCH.... eller ja det är väl ung. så
Familjen är kär och kommer att fortsätta så, hur är det med er? Äter ni popcorn? ;)

ttt
16
Ja dom öppnar sig.
det tar ca 2-4 minuter

På förra bilden hade jag precis lagt på dom.
Så här såg dom ut på bordet
17
Det blev en aning grillsmak men inte tillräckligt.
Dom låg bara på i 3-4 minuter.
Nästa gång ska jag bygga upp rök först, troligen äpple.
Sen när röken är tjock så slänger jag in musslorna  ;D
18
I lördags blev det musslor till förrätt.
19
Har inte hunnit med rottiriet ännu och inte kokplattan.

Rengöring. gallerna är emeljerade så där kör jag mässingsborste.
Sitter en plåt i botten som fångar upp fettet med en lite mindre behållare under den.
Bara att diska av.
Över brännarna sitter det vinklade plåtar som det är tanken att det ska droppa på och förbrännas, Weber har väl orginalet till det.
Dom blir ju lite geggiga, har bara diskat dom en gång änså länge.
Ytterhöljet torkar jag bara av med disktrasan. Det blir inte ny blankt men klart godkänt.
Det finns två galler och en plåt. Brännarna sitter från front till bak centrerat under varje galler del.
Har kontakt med Bauhaus som har kontaktat sin leverantör angående att köpa ett galler till. jag är inte helt nöjd med plåten, vad ska jag göra på den?
Körde ribs i helgen med värme på en brännare och dom andra av. tog lite mer än 2 timmar på 110graderC.
På vänstra insidan sitter rök lådan i gjutjärn, ska ha en blandning av blött och torrt nästa gång.

Kanske blir en ölburkskyckling i helgen eller två när jag ändå håller på.

Kapsylöppnaren funkar den med  8)
20
http://www.gastronomen.se/2005/05/recept-p-grillad-lburkskyckling.html

Annars söker du på "beer can chicken" finns massor

Annonser

Powered by EzPortal