Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - timofej

1
Citat från: Andreas skrivet 2011-02-03 19:48
Roligt höra du är nöjd och hoppas det varar! Vågar man fråga var du köpte den och vad fick du ge?

Jag köpte den online hos Torebrings för 509 kronor. Det finns billigare ställen (se prisjakt.nu) men eftersom jag köpte flera grejer passade Torebrings mig bättre.

Nu har två dagar gått och jag stekt både fisk och ägg på pannan med samma utmärkta resultat. Fattar inte hur folk lyckades bränna fast maten. Kanske fick de måndagsexemplar? Eller stekte de på högsta möjliga värme? Själv steker jag kött (och fisk) på 7 av 9 på min vanliga elspis.
2
Nu har jag fått pannan. Har hunnit använda den en gång (stekte kött) och hade inga anmärkningar. Köttet flöt ovanpå och fick en fin brun yta utan att bränna fast. Själva beläggningen känns väldigt hydrofob - både vatten och olja flyter lätt på den.

Jag är mycket nöjd med köpet än så länge. Det kan hända att egenskaperna ändras med tiden. Jag återkommer i så fall.
3
Citat från: Andreas skrivet 2011-01-23 15:18
Fast när jag tänker efter förstår jag inte riktigt logiken i att välja en nonstick som inte har optimala nonstickegenskaper (äsch vad heter nonstick på svenska), varför inte då köra gjutjärn?

Min fru (som också lagar mat ibland :-)) tycker att gjutjärnpannorna är för tunga att hantera.
4
Tack allihopa för er input. Jag gör nog ett försök med pannan ändå. Kan skriva om resultatet sedan om någon är intresserad. :-)
5
Tack för tipset Janne!

Fast jag inledde mitt inlägg med att jag inte vill köpa en teflonpanna den här gången.

Jag tror att testerna artikeln hänvisar till är rätt gamla. På sistone dyker fler och fler keramiska pannor upp. Jag undrar därmed huruvida keramiska plattor har lika bra non-stick egenskaper som teflon.

Jag stannade mitt val på just Hackman Matador för att den fick bra betyg i nötningstester samt för att jag gillar designen. Det enda som gör mig fundersam är som sagt non-stick egenskaperna.
6
Hej,

Tänkte införskaffa mig en ny stekpanna. Är trött på Teflon och tänkte satsa på en keramisk beläggning. Hackman Matador verkar uppfylla mina önskemål. Dock undrar jag hur är det med dess non-stick egenskaper? Tittar jag på omdömen http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=318748 ser jag att många tycker att non-stick egenskaperna är ganska dåliga.

Har kontaktat Hackman och de bekräftade att Ceratec (som beläggningen heter) är en non-stick beläggning.

Man blir ju konfunderad... Vad tycker ni som har pannan? Är ni nöjda med non-stick egenskaperna?
7
Citat från: vilsjin skrivet 2010-07-24 16:38
Ett brynstål avlägsnar inte metall från eggen, det rätar endast ut den. Så fabriksvinklen äterfår du inte genom att bruka ett brynstål.
Däremot förstör du snabbt eggen genom att bryna den i högre vinkel än den är slipad i.

Tack vilsjin! Där ligger kanske förklaringen! Nu har jag lämnat knivarna till en annan sliperi. Ska försöka bryna dem med en smalare vinkel den här gången. Får se hur länge det varar den här gången.  ::)
8
Citat från: David skrivet 2010-06-23 08:37
När de slipade knivárna kanske vinkeln blev annorlunda så när du bryner på ditt vanliga gamla sätt har du fel vinkel på kniven och därav kanske du lagar sönder mer än du slipar.

Tack för svaret David! Det var en bra idé, tänkte inte på det själv.

Fast om jag tänker vidare är det så här. Jag bryner knivarna enligt anvisningen på förpackningen (ca 20 grader från stålet), dvs ganska stor vinkel. Om knivarna nu blivit slipade i mindre vinkel borde de återgå till fabriksvinkeln så småningom efter min bryning och därmed återfå egenskaperna de hade direkt från fabriken. Eller?
9
Hej!

Jag har ett problem med mina knivar. Det är ett set av Anders Petter knivar som var hyfsat bra under flera år tills de blev för slöa och jag lämnade dem till slipning. Lämnade gjorde jag till en lokal Vi-butik som i sin tur lämnar knivarna (tillsammans med egna knivar från charkdisken) till ett professionellt verkstad.

Efter slipningen blev knivarna vassa igen men till min stora förvåning höll de inte alls lika länge som när de var nya. Efter knappt ett år blev det knappt möjligt att skära med knivarna alls. :-/

Nu till frågorna:

1. Kan brynstålet (som jag använder regelbundet) ha blivit gammalt och rättar inte knivarna lika bra som förut? Det skulle innebära att jag behöver ett nytt brynstål.

2. Kan det vara en felaktig slipning som orsakat att knivarna blivit slöa för snabbt? I detta fall borde jag byta slipstället.

3. Kan det vara så att knivarna är mediokra i sig? I detta fall är det bara att köpa nya.

Några andra teorier?

Annonser

Powered by EzPortal