Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - DavidJohansson

1
Jag jobbar med Wüsthof, Zwilling och Victorinox.
2
Jag rekommenderar linfröolja som inte härsknar till skillnad från olivolja och andra veg. oljor.
4
Victorinox har mycket bra kvalité för runt 300:-
5
Det finns två "äkta" paellor. Paella Valenciana och Paella de marisco. Båda kommer från Valencia i sydöstra Spanien. Jag var där nyligen och lärde mig väldigt mycket. Otroligt trevligt folk och de är inte snåla med sina kunskaper. Valenciana har någon typ av spanska bönor som utseendemässigt påminner en del om sockerärter, sen är det kyckling och kanin förutom riset såklart, lite lök, tomater och paprika. De marisco är bara fisk och skaldjur, den bästa förklaringen på vilken fisk dom använde var någon torskvariant som finns där nere, sen var det stora räkor, musslor, bläckfisk och langustiner/havskräftor. Båda använder bombaris, vilket är ett "paellaris", men det går ju fint att använda arborio också om man vill. Båda är extremt goda i min mening. Resten är mixta. Paella mixta är väl den vi är vana med här uppe, kött och fisk blandat. Paella är en rätt, inte en metod, men anledningen till att den kallas paella är av metoden och pannan, så det är väl en tolkningsfråga helt enkelt. Några gröna runda ärter finns ej i originalen heller. Vitlök är förresten valfritt i originalet, några använder det, andra inte. Varken fel eller rätt om man ska vara originalet troget. Hur som helst är det ju en fantastisk metod och det går ju att stoppa ner vad som helst i!

Annonser

Powered by EzPortal