Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - JonathanN

1
För ett tag sedan så planterade jag några pepparmints frön och i nuläget har de flesta av dem hunnit bli rätt så stora växter. Men jag har märkt att en av dem har massa små tunna taggar på den menas de andra plantorna har släta blad. Den plantans blad börjar en efter en vissna menas de andra plantornas alla blad ser bra ut. Någon kunnig som vet orsaken? Kan det vara en växtsjukdom eller något genetiskt fel?
2
Man kan köpa butterfingers på hyllan där det finns bl a importerat godis och som du kanske vet så när man köper importerat godis så kostar det betydligt mer. De affärer jag har sett dem i är Ica Maxi och om jag inte minns fel Ica Kvantum (mycket möjligt att det finns att få tag på i de flesta mat butiker som säljer importerade varor).

När jag tänker på knäck så tänker jag på hårda som karameller. Kanske för att de få gånger som jag ätit knäck så har det varit knäck klubbor...
3
En teori kan ju vara att göra liknande som med knäck. Med rätt mängd tillagd krossade jordnötter, cornflakes och jordnötssmör kanske det går? Är egentligen bara en amatör gällande bakning men gillar att baka och laga mat lite då och då. Med andra ord så kan ni gärna rätta mig om ni har bättre idéer.
4
Jag har sätt på youtube folk göra det med enbart jordnötssmör och candycorn. Men då blir den bara som mjuk kola i konsistensen. När jag kollar på ingredienserna på butterfingers så tycks det för det första inte alls vara jordnötssmör i utan krossade torkade jordnötter, sedan så har de i majssirap/glukossirap, socker (förstås), mättad palmkärnolja, mellas, mindre än 1% vassle, cornflakes, fettfri mjölk, salt, mjölksyra, sojalecitin (undviker jag gärna då jag läst att det inte är bra för oss), sojaolja, majsstärkelse, aromämnen och citronsyra. Vet inte om vissa av dessa ingredienser används i den kodade chokladen och i så fall är de ointressanta. Vilka av de här ingredienserna tror ni är nödvändiga för att få samma smak och liknande konsistens och vilka skulle kunna tas bort? Kan tänka mig att aromämnena används för extra jordnötssmak så det kan nog ersättas med jordnötssmör.

Så vad tror ni? Hur kan man bäst få samma smak och liknande crunchighet? Kanske räcker det med Majssirap, socker, torkade jordnötter, cornflakes och lite jordnötssmör?  :)

Annonser

Powered by EzPortal