Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Ulf Stjernberg

1
Citat från: Sara W skrivet 2012-03-29 10:41
Tack för tipset, Ulf!

Du får gärna berätta mer om din twice baked potato.


Tycker det är jättegott och om man gör ett gäng med bakade potatisar och får några över så går det snabbt och enkelt.

Kör bakpotatis i ugnen tills dom är klara och dela på längden och gröp ur så du får bra "båtar".
Steka bacon knaprigt och smula ner det i potatisen som du gröpt ur och en del gräddfil, strimlad vårlök, riven cheddar ost.

Mosa ihop allt och fyll potatishalvorna och toppa med mer ost och bacon och in i ugnen tills dom är genomvarma och osten smällt.

Servera med sallad och grillad filé.
2
Jag skulle rekommendera att inte krångla till det för mycket utan låt den goda smaken av köttet få komma fram.
Jag brukar bara salta o peppra och grilla filen och låta den gå klart i ugnen till en inner temperatur på 55-60 grader.

Senast gjorde jag twice baked potatoes som tillbehör.

Lycka till!
3
En gissning är att dom spricker om man har för hög värme när man steker dom? Brukar lägga i dom i het panna och sen sänka värmen och då brukar dom hålla i hop.
4
Citat från: Andreas skrivet 2011-05-12 09:45
Kul höra av dig Ulf! Vore intressant höra exakt vad det är för märke på den du använder så kanske den går att hitta på nätet.


Hejsan!

Dom som jag har är av märket Hamilton Beach och hemsidan finns här: http://www.hamiltonbeach.com/

Tycker att dom fungerar riktigt bra.

5
Hej!

Bor i USA för tillfället och Croc-pot:ar ganska mycket fast dom jag använder har något annat märke.
Har precis lagt ner middagen som är en köttfärsås såm står och lagar till sig.

Vi har nog en 3-4 Slow cookers som används ganska flitigt och det är riktigt kul att testa fram nya härliga grytor och maträtter.

Följer tråden med nyfikenhet!
6
I dag blir det salladswraps med grillad kyckling som står i ugnen nu med en sambal olek, lök keso i.
8
Blev kycklinghjärtan i gräddsås och rostbröd
9
Fick hem den igår, riktigt bra tycker jag att den fungerar. Bekvämt format också.

10
Älskar sån mat också tips kan ju vara musslor, ostron, sniglar, kräftor, hummer, grodlår.
Sen när jag slaktar lamm,rådjur, vildsvin, älg så brukar jag spara det spill som blir och krydda upp efter smak och lägga i ugnen på ganska hög värme och sitta och pilla i mig finns ju alltid lite kött kvar på benen.

Kan ju kolla med en lokal slaktare om dom har lite över som du kan köpa billigt.

Mums nu blev jag hungrig
11
Beställde en från Cavalier Leisure och den skall vara skickad enligt Google Checkout så väntar en leverans nu på en röd.

Dom har reserverat 490 SEK på mitt kort.

Tack för tipset!
12
Jag brukar stycka upp kaninen i vinge (framben), sadel (eller skära ur fileerna), klubba (bakben), Rygg.
Beroende på stolek på kaninen får du ju ut lite olika styckdetaljer men det är dom jag oftast kör på.
13
Ett måste bland Thai tycker jag Sukhothai är, riktigt bra mat!
http://www.rejta.se/omdome/119447/Sukhothai+Restaurang
14
Tack för snabbt svar!
Spännande - kammben är jag väldigt svag för så den där Rufus BBQ såsen får det allt bli på benen på julbordet i år :)
Blir till att kolla runt lite mer men dom 3 sakerna låter ju helt underbart!

Tack så mycket och ha en fortsatt trevlig Helg!
15
Varsegood :)
Glömde säga att ingefärs avkok fungerar bra inflamatoriskt så dom gångerna jag känt mig lite "kraslig" brukar jag dricka det och bli piggare. Psykologiskt eller inte så får du avgöra :)
16
Glömde skriva att det är lite mer än en liter vatten jag använder när jag kokar det. (dunstar ju lite) så det blir ungefär en liter vätska kvar.
17
Finns ju många bra saker man kan dricka som inte innehåller saker som vissa känner är upppiggande.

Jag kan rekomendera avkok på ingefära med citron i och om man kan lite honung på kvällen.
Jag brukar koka det ganska  stark ungefär 200-400g ingefära skuren i bitar och 2-3 citroner (ekologiska) allt i skivor och kokar det  i 15-30 min sen kyler man det och häller på flaska och har i kylen.
Sen tar du en svkätt i varmt vatten och blandar till du får en smak du gillar med eller utan honing!
18
Börjar med lite jag hittade:

"Välj det här istället
Det går att utesluta ägg och ersätta med andra produkter men ägg har ofta en viktig funktion i bakningen. Framförallt ger det volym och fin ytglans och binder samman.

• Pannkaka och våfflor: ersätt ägget med 1 tsk bakpulver och grädda på vanligt sätt.
• Kakor, bakverk, tårtor och pajer: använd smördeg, mördeg eller pajdeg.
• Vetebröd: kan penslas med mjölk eller smält smör
• Matbröd: kan penslas med vatten eller mjölk.
• Äggstanning i pajer eller puddingar: riven ost, mjölk och vetemjöl. Det finns även bra recept på äggfria pajfyllningar
• Äggersättningar finns: No Egg, Loprofin (apoteket)."
19
Trevlig webshop skall ta och beställa lite,vilka saker skulle du själv rekomendera om du fick välja 3 stycken? Som personliga favoriter?

Trevlig helg!
20
Då gör jag det när jag kommer hem från jobbet, har några bilder som jag lägger med också. Ha en fortsatt bra dag!

Annonser

Powered by EzPortal