Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - danielmalm

1
Funderar på att köpa en ordentlig uppsättning av bestick till lite finare tillfällen - d.v.s. när man får gäster på besök. En del uppsättningar i silver har fångat mitt intresse, men frågan som ploppar upp i mitt huvud är då: hur ofta måste man putsa dessa bestick? Eftersom jag planerar att använda dem relativt ofta känner jag inte för att behöva stå och putsa så fort man ska få besök.

Är det någon som har erfarenhet av att äga matsilver, och rekommenderar ni det?
2
Fick nyligen höra från min mamma hur hennes mamma någon månad innan jul köpte en billigt hushållsost i paraffin och lagrade denna i en källare fram till jul (vände på den en gång i veckan), då denna hade utvecklat kraftfull karraktär. Detta låter ju roligt, spännande och ekonomiskt, men mitt problem är att hitta en hushållsost i paraffin. Nu verkar det ju bara vara plast och inget annat som gäller. Vet någon var jag kan få tag på en i paraffin? Helst en billigt sådan dessutom, eftersom det ju är vitsen med det hela.
3
Jag tycker att honung lyfter fram olivoljans karraktär. Kanske en salladsdressing med dessa ingredienser ringlad över en tomatsallad?
4
Tackar er bägge för era bidrag.
Mickan: Nu får du nog upplysa mig lite. Vad finns det förutom silkentofu, och vilken är den man vanligast finner i mataffären? Och slutligen vad är skilnaden?
5
Okej. Tack! Det är ju naturligtvis roligare att slipa knven själv,om det nu verkar som om resultatet är bra så får jag nog överväga att köpa mig en sådan knivslip.
6
Intressant. Och vad har du gett för den?
7
Jag ska för första gången i mitt liv ge mig på att laga någonting med tofu. Har dock ätit den förr och upplevt dess påträngande smaklöshet. Men jag är övertygad om att det finns bra sätt att piffa till denna produkt, och jag är dessutom övertygad om att många av er sitter på sådana tips.

Finns det någon läcker marinad/glace man kan göra? Ska man välja något specifikt märke? Jag är inte inne på att göra någon soppa. Det vore mer spännande att steka eller grilla den.

Har ni några tips?
8
Oj, det var ju sannerligen inte dyrt! Då blir det nog till att lämna in dem, för jag betvivlar att jag kan uppnå samma resultat genom att slipa dem själv.
9
Mina knivar behövs slipas och nu funderar jag på huruvida man ska köpa en knivslip eller lämna in dem.

Finns det knivslipar på marknaden som kan leverera ett någotsånär bra resultat? Vad kostar de? Tips på märken?

Och slutligen vad kostar det att lämna in dem istället?
10
Skulle vilja prova laga någonting gott utav en höna och försöker planer ett recept. Frågan är barahur höna smakar. Liknar det kyckling? Är köttet mörkare? Passar det kanske till att laga coq au vin?
11
Ska jag alltså tolka det som att allt är möjligt även med torkade nypon?
12
Jag älskar Shiraz, och avgudar därför den flaska Allesverloren som jag korkade upp i helgen. Enligt systembolagets matnyckel skulle den passa bra ihop med marinerad fläskkarré. Grillade denna och serverade med potatisgratäng, rökig aioloi och kanderad rödlök. Har dock druckit Allesverloren förr och den verkar gifta sig med allt möjligt och går också bra som pratvin, även om detta epitet får den att låta tillintetsägane.
13
Jag drack en fantastisk ale - La bièrre du boucanier - i Prag för ett tag sedan. Denna belgiska öl smakade helt enkelt sagoligt tillsammans med choklad. Problemet är att man inte kan köpa den på systemet, och därför undrar jag om det finns någon som druckit denna öl och känner till en ale som liknar denna i smaken (eller helt enkelt passar bra ihop med choklad).
14
Kan man göra något annat än soppa på torkade nypon. Skulle väldigt gärna göra syltade nypon, men är osäker på om de måste vara färska för att det ska blir lyckat.

Förslag någon?
15
Jag har hört om en perforerad metallskiva som man lägger på ugnsplåten. När man så steker kött och dylikt rinner fettet ner genom hålen. Har ni någon aning om vad en sådan kalas och vart man får tag på denna?

Gärna via internet!
16
Nu är jag ingen expert på hur svenska tomatsäsongen ser ut, men vet du om det överhuvud taget odlas några svenska tomater så här års? I så fall kanske man kunde kontakta en odlare och försöka komma över några...
17
Ja, där ser man! Blev inget nötkött den här gången heller då! Men det där med att strimla det är jag också lite inne på. Tar gärna emot fler förslag!
18
Ska ge bort en flaska calvados till min far i julklapp, men jag vet att kvalitén på dessa varierar kraftigt mellan märkena. Är det någon som känner till en riktigt bra sort?
19
Tackar ödmjukast för ditt svar! Verkar som en svår nöt att knäcka...
20
Jag har hört lyriska människor berätta om hur gott det är med marmelad gjord på gröna tomater (omogna antar jag). Recept har jag i min ägo och nu fattas bara denna huvudingrediens.

Är det någon som vet om man kan få tag i gröna tomater? Finns de till och med nu under vintern, eller är det trots allt en grön sort de syftar på i sina recept? Är så sugen på att prova mitt recept!

Annonser

Powered by EzPortal