Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - danielmalm

41
Lindemans bin 45 passar de flestas smaker. Fantastiskt pratvin, som dock är kraftigt nog att pryda en måltid också.
42
Inte vad jag hört om. Pluggar md danskar och de har aldrig nämnt dem. Det är en bra idé. Specielt om man bjuder på en västerbottenpaj därtill kanske...

Fler idéer?
43
Jag planerar att bjuda över en bunt med danskar över bron och bjuda dem på middag. Då skulledet ju vara roligt att bjuda på något som de inte har i Danmark och som är typiskt svenskt. Det behöver inte vara någon "fin" mat. Ungsstekt falukorv är ju till exempel en bra idé, men jag tror det finns många flr förslag bland er kunniga människor.

Kom med förslag!
44
Är det nögon som vet vad "selinos" är. Jag tror att det är en typ av selleri, men jag är inte helt säker. Finns det att få tag på i sverige? Vad kan man annars ersätta dem med?
45
Ett tips är att riva i lite äpple (ca 100 gram). Detta gör att mjölksyrebakterier tillförs och att surdegen kommer igång snabbare. Äpplet kommer du senare inte ens att märka av, så det påverkar inte smaken.
46
Varför glömmer så många restauranger att satsa på bra alkoholfria bordsdrycker när de skapar sina menyer? Om man inte är förtjust i läsk och tycker att det är tråkigt med vatten till en påkostad middag finns det ju knappt några alternativ kvar.

Jag skulle i alla fall rekommendera en restaurang till mina vänner om den kunde bjuda på sin hemgjorda barley water eller bara något så enkelt som hemmagjort iste.

När jag ändå är inne på detta ämne så vore det jattekul om ni hade några tips på enkla och uppfriskande bordsdrycker. Jamie Oliver gjorde någon dryck med ingefära som verkade god. Någon som har receptet?
47
Är det bara jag som anser att skärpan på kniven blir mycket sämre om kniven är blöt (t.ex. efter att man diskat den)? Jag ser alltid till att mina knivar är torra vid bryning, men kanske har jag totalt fel. Upplys mig!
48
Okej, det här är lite utav en pest-eller-kolera-fråga, men det vore trevligt om någon ville svara.

Vad tror ni är nyttigast att ha på en smörgås?

1. Ost med en med normal fetthalt (inget smör).
2. Enbart smör, och då menar jag "Lätta" som har en fetthalt på 40%.

Ge gärna synpunkter ur olika perspektiv, t.ex. om mättat fett, protein, vitaminer och andra nyttigheter eller onyttigheter.

Annonser

Powered by EzPortal