Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Anne

1
Jag testade precis Gravensteiner och Aroma, i torkmaskin. Båda blev helt ok.
2
Min alldeles vanliga Ica har flytande glukos. Dr Oetker gör, och jag har även hittat något annat märke som var billigt - runt 25:- för 400 g.
3
Nej, jag har inte provat den varm och är inte så sugen heller - jag gillar inte varma rädisor heller nåt vidare, och inte heller varm gurka. För mig ska rättikan vara just kall och krispig och kommer då till sin "vattniga rätt" eller vad man ska säga. :)
4
Håller med Webguide jag. :)
5
Det är vanligt i det japanska och koreanska köket. Ofta serveras den inlagd, som grönsakstillbehör.
6
Jag har precis bakat chokladsnitt och syltkakor - svenska klassiker!
7
Jag har en, men jag är inte sådär himla imponerad faktiskt. Vi använder den sällan.
8
Håller med - riktigt gott och fräscht.
9
Fondant är sugarpaste. Man kan göra - sök recept på "rolled fondant" men lättast att köpa. MASSOR av tillsatser, dock. Godast blir det om man tar 50/50 sugarpaste/mandelmassa  - det blir betydligt mindre sött. Men funkar inte till allergiker, såklart.
10
Citat från: Mickan skrivet 2010-03-23 07:39
Jag köper alltid Carnaroliris till min risotto. Det märke jag provat som jag tror finns på många ställen är Zetas. Måste säga att jag aldrig fått dåligt ris om jag köpt cCrnaroli. Undvik till alla pris t ex Risentas Avorioris som inte alls fungerar i en proffsig risoot enligt mig. Du ser med blotta ögat att grynen inte är passande.


Tänk vad olika det är, jag använder ALLTID Risentas och är utmärkt nöjd med det. Jag tycker mycket bättre om resultatet än de gånger jag kört på Carnaroli! :)
11
Jag bakar ofta macarons, men jag kör alltid med mandel mald i matberedare. Blir jättebra. Enda gången jag verkligen misslyckats var faktiskt med mandelkvarnen, det blev alldeles för ojämnt och grovt. :)
12
Vi har som vanligt bjudit bort oss på midsommar, mycket praktiskt :) Jag har dock inga särskilda åsikter om midsommarmat och blir inte ledsen om jag inte får vare sig sill, potatis eller jordgubbar. (Jag blir faktiskt rätt glad, sill är inget jag gillar.)
13
Jag tror att en orsak är barnmatsburkarna - och välling, faktiskt. De smakar, som bekant, inte särskilt kul. Väldigt, väldigt pre-fab. Och jag tror att det är en anledning till att många barn är oäventyrliga smakmässigt. Det är naturligtvis inte hela sanningen, men kanske en del av den?

Jag blev mamma för ett år sen, och mitt mål är att min son ska gilla mat, njuta av smaker och matupplevelser - men det vet jag att han inte kommer göra jämt. Barn lär sig fort att mat också är makt, och det kommer garanterat finnas perioder när han nobbar allt, eller bara äter fiskpinnar.

Som så ofta krockar ju teori och praktik. Vi har inte gett färdig barnmat, men faktum är att han inte velat ha hemgjord barnmat heller. Vi har istället kört baby-led weaning - eller plockmat, egentligen - och ja, han har en ganska begränsad repertoar. Pommes frites är en favorit, det är tydligen både enkelt att äta och väldigt gott. Hemgjorda liksom McDonalds, det spelar ingen roll. Köttbullar är poppis - både mamma scans miniköttbullar med soltorkade tomater, eller hemgjorda lammköttbullar med citron, vitlök och dijonsenap. Kyckling är godast panerad, bara kokt rakt upp och ner är den rätt trist.

Nåja. Svamligt svar, men jag skyller på att jag inte varit här på länge ;)
14
Vi köpte jättebilliga frysta kinesiska Jumbo från Lobster, och även mediumkräftorna från samma märke (79:- resp 59:-) - de var superbra. Jag tinade långsamt i kyl, och la i hemkokt lag ca fyra timmar innan servering. Utmärkt bra.
15
Jag väljer inte nödvändigtvis ekologiskt, om inte produkten i sig är märkbart bättre, billigare eller har någon annan fördel. Jag är tveksam till att ekologisk odling är bättre för miljö, människor eller jorden i stort.
16
Jag antar att det hela är som ett vanligt kokkärl när man väl tagit av locket? Man kan väl bryna, eller reducera för den delen, som vanligt?

Jag ser möjligheter med buljong...
17
Jag är lite sugen på en tryckkokare. Men - hur vet man när något är klart? Normalt smakar jag ju efter hand, men lyfter man på locket här så... måste man väl liksom koka upp trycket igen? Eller hur funkar det? :) man lär sig väl efterhand, antar jag.
18
Jajamensan, svamp håller jättelänge i frysen.
19
Jag vågade till sist ge mig på franska macarons! Det gick faktiskt riktigt bra, mycket lättare än jag trott. Jag fyllde dem med en enkel vaniljsmörkräm, men man kan använda allt som går att breda ut eller spritsa. Recept och fler bilder finns på min blogg.

20
Här har det ramlat in en ny kamera, för övrigt. Nikon d300. :)

Annonser

Powered by EzPortal