Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Anne

1141
Det är just en kampanj för att se "vilken som är godast". Rätt kul, tycker jag. Och de smakar verkligen inte likadant - de som påstår det måste ha riktigt rubbade smaklökar. :)
1142
Andreas, den är absolut inte flexibel, du kan inte svikta den en millimeter - den är helt stel. Och skör - ja, well, tappa den inte i golvet...
1143
Undrar om du fick nåt knasigt exemplar? Jag tycker kärnorna brukar vara rätt små, och knappt märkbara. Lite lagom knapriga sådär. Enda sättet att separarera fruktköttet från kärnorna är att pressa, men då får du ju bara juice.
1144
Jag har inte lämnat in min keramiska - de behöver alltså inte slipas över huvud taget, utan behåller skärpan. Så länge det inte blir hack i eggen då. Vilket min har börjat få.. får se om jag lämnar in den någonstans - det finns ett par tre ställen som slipar keramiska knivar, har jag för mig, eller om den får duga som den är. Fortfarande vassaste kniven jag har..

Globalkniven blev väl okej - men jag slipar den skarpare själv - men en av mina andra knivar förstördes totalt. Måttligt imponerad...
1145
Njae, de är väl hårda - som druvkärnor ungefär?
1146
Andreas - det var nog själva "koka i vatten" som jag reagerade på.. Jag kokar aldrig kött i massor av vatten (som jag t.ex. kokar kyckling) - snarare långsam bräsering, i lite vätska. Chilin får mycket mer smak av att köttet bryns först, tveklöst. Som jag skrev i början, ytan karamelliseras, vilket lockar fram andra smakämnen.
1147
Andreas - keramiska knivar kan man inte slipa själv. Mina andra - bl.a. Global - slipar jag däremot själv. Har lämnat in en gång, men blev otroligt missnöjd...
1148
Jag har det gärna på en sallad, eller i en fruktsallad. Gott till många kycklingrätter också. Men jag äter hela kärnan - spottar alltså inte ut något. Och ett  tips är att dela den på andra ledden mot vad du har gjort här ovan, längs "midjan" alltså. Kläm lite på äpplet innan, och slå sen på skalet med en träsked så ramlar de flesta kärnorna ut, mycket prydligt.
1149
Sotning brukar innebära att man klappar in kryddor - företrädesvis några ört-dito - i skinnet, och steker/grillar i torr panna så att det blir en ganska svart yta. Dock inte bränd, för hur gott är det? Just kyckling har jag inte testat, däremot lax. Då använde jag en sockerkryddblandning, det ger en fint karamelliserad yta.
1150
Det gör jag inte, nej. Känns fel. :)
1151
Ann Söderlund heter hon väl ändå? jag tycker att programmet är grymt flamsigt, och ärligt talat rätt ointressant ur matlagningsperspektiv. Inte hälften så entusiasmerande som Tinas Kök - de tidiga säsongerna, där svenska folket gick man ur huse för att få tag på karamelltermometrar och färsk chili. Sen tycker jag väl inte att Tina är världens mest spännande kock, men hon är bra på att förklara vad hon gör.
1152
Tja, nu vet jag ju inte varför du vill koka kött i flera timmar i vatten över huvud taget... långsam tillagning gör jag gärna, men sällan i vatten. Däremot gör jag en chili som lätt tar en tre-fyra timmar, och den blir *klart* bättre med brynt kött än utan.
1153
Jag tycker att min Global är skaplig, har en G-2. Det är en bra lätt allroundkniv som passar mig med små händer. Min man tycker inte alls om den, han får ont av att skära länge med den. Så testa absolut först, det är långt ifrån alla som gillar handtagen..

Ang. Kyoceras ceramic - ja, den är just skör, eftersom det är keramiskt blad och inte metall. Min är vass som f-n, men har tyvärr fått en hel del hack i eggen.
1154
Jag använder sällan kryddblandningar, utan mest "rena" kryddor. Märker ingen skillnad på svartpeppar från olika märken, eller t.ex. spiskummin eller oregano. Inte för att jag gjort någon mer vetenskaplig undersökning heller. :)
1155
Nej, det blir skillnad tycker jag. Vid bryning karamelliseras ju ytan, och andra smakämnen kommer fram. Visst kan man i många rätter skippa det - ibland blir det rent av bättre att INTE bryna - men skillnad tycker jag att det är.
1156
King Solo använder jag också, gärna. Vanlig vitlök tycker jag ofta blir dålig fort, men den här håller kanonfint. Och den håller jättebra även om man skär bort en bit av den, om den bara ligger tätt packad. (I plastfolie, för min del.)
1157
Klart de smakar olika! Enligt uppgift ska de vara särskilt utvalda för att passa bra ihop, det är alltså "meningen" att man ska ta en av varje färg samtidigt. Sen är det förstås upp till var och en. Jag är mest förtjust i de vita, tror jag. :)

Annonser

Powered by EzPortal