Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Anne

21
Äppel eller päronkompott av nåt slag är också gott.
22
nu har jag testat Northern Spring (efter att sist jag köpte Manitoba Cream råkat ut för mjölbaggar i påsen, inte kul...) och det är jag supernöjd med.
23
Risotto med svamp och kyckling.
24
Fast jag har inget copyrighttecken i min rssfeed, utan skriven text om var den får publiceras. Och de sajter jag sett verkar inte klippa..

Vattenmärken på bilder är så himla fult så det gör jag ogärna. Då tar jag hellre ett par strider om upphovsrätt, tror jag. :)
25
Nej, en disclaimer på rss-en varken behövs eller gör nån skillnad, men det det gör är att det upplyser de som läser den "nya" sidan om att de stjäl material, och har jag tur så mailar de mig och berättar det. That's all, liksom. För rss-samlare orkar ju inte manuellt skära bort en del av feeden, utan de återpublicerar ju rubbet...
26
Nej, det finns en massa sajter som skimmar matbloggar, och helt enkelt återpublicerar allt. Det är förstås sajter som gör det för pengar - de har annonser, men sällan särskilt många besökare. Det är *inte* lagligt att publicera annat material som sitt eget, åtminstone inte i USA där de flesta av de här sajterna finns, så det brukar räcka bra med att säga till. Problemet är att upptäcka det...

Jag blir inte heller ett dugg glad när jag på svenska bloggar återfinner mina recept, ord för ord, och ibland med bild. Jag säger förstås till, och de brukar  vara ganska omedvetna om att det varit ett problem. Mest oroande är att en bild återfanns på en blogg jag faktiskt läser - jag blev jätteförvånad och mailade henne, och hon visste inte alls att den var från mig utan hade hittat den på en gratis bildbank. DET är verkligen inte okej, förstås - tyvärr kom hon inte ihåg adressen dit.

Nej, det är klurigt det här. Jag har en disclaimer i min rss-feed om att den inte får återpubliceras, men visst, vill man så kan man alltid...
27
Citat från: Hasse skrivet 2009-05-09 21:56
Anne, vi är helt överens om tolkningen av upphovsrättslagen. Emellertid förstår jag inte nackdelen med att få "sitt" recept publicerat någon annanstans än på sin blogg. Men detta är off topic och bör kanske inte avhandlas här.


Det ÄR inte en nackdel - om man erkänns som upphovsrättsman. Om någon annan däremot publicerar "min" beskrivning som sin egen - det är mindre roligt. I synnerhet när det sker kommersiellt. Precis som det inte är så kul att se sina bilder användas i andra sammanhang...
28
Bagels med kanel och russin.
29
Ingredienslistor omfattas inte nej, men beskrivningar kan göra det - det beror ju lite på hur man skriver. "1. knäck äggen 2. vispa med mjölk" osv lär inte täckas, men har man mer pratiga beskrivningar så lär de däremot täckas - titta t.ex. på Nigella Lawsons och Jamie Olivers kokböcker - man känner direkt igen när de recepten publiceras någon annanstans. Och likaså känner jag igen mina. Och uppskattar inte att de publiceras på andra ställen utan att jag tillfrågas, eller att det uppges vart de kommer ifrån. Ju fler ställen de finns publicerade på, desto svårare att ha koll. Personligen skriver jag alltid om recept med egna ord om jag publicerar dem på bloggen, och om jag inte ändrar mer än någon småsak så skriver jag också var originalet kommer ifrån. (Om det inte är väldigt generiskt.)

Ah - jag hade inte sett förkortningen SEO förut, helt enkelt. Och jag tror *inte* att de flesta bloggare aktivt använder det, faktiskt.
30
Hur är det möjligt? Rekommenderat dagsbehov är för en vuxen 75 mg. Enligt den här sidan innehåller 100 gram gojibär 35 mg c-vitamin.
31
seo? Jag hänger inte med.

För egen del vill jag inte ha mina recept på fler sajter än min egen blogg, eftersom de betydligt lättare blir "snodda" och publicerade på andra ställen. Inte så roligt.
32
Citat från: Mickan skrivet 2009-05-08 08:57
Minns ingen Two Dogs? Frisk, syrlig och god.

Glömde säga att den gav mitt livs första och enda rejäla fylla...


Jotack, den minns jag med. :)
33
:) Kul att höra! Och jag blir alltid lika glad att bli påmind om dem, det var ett tag sen nu men jag kanske skulle göra en laddning och lägga i frysen...
34
Själv minns jag Hooch. Med vissa rysningar. Men den var ganska god, tror jag..
35
Det är väl tyvärr som med det mesta annat, man behöver äta väldigt mycket för att få de där fina effekterna.. :) Jag har en hel del hemma, men gillar dem inget vidare, håller med Krista om blandningen tranbär/hö :)
36
.. och vill du att de ska matcha, eller kan du tänka dig olika märken?
37
Matbröd / SV: Surdeg
2009-05-06 21:46
.. och snart kommer boken också :)
38
Jag har en Masahiro som faktiskt råkar vara en av mina absoluta favoriter. Nu är det också min minsta kniv, en liten smidig allroundsak, men nästa gång jag ska köpa nåt (och det är ganska fullt i knivstället..) så ligger nog Masahiro bra till. Smygreklam eller inte. :)
39
Tortellinisallad med rökt skinka och sparris.
40
Lax, och sallad på edamamebönor, tomater och avocado.

Annonser

Powered by EzPortal