Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Anne

41
Den stora skillnaden är ju att man sjuder en crema catalana, som alltså snarare är som en tjock vaniljsås, medan en creme brulee bakas i vattenbad. Likartat, helt klart. :)
42
Tre sorters surdegsbröd - ett ljust med enbart vete, ett mellanmörkt med både råg och vete och ett riktigt mörkt med rågmjöl och lite solroskärnor.
43
Jag var faktiskt på pressträffen men kom sent. Jamie Oliver har alltså ett nytt samarbete med Scandic, hotellkedjan, och första uttrycket i det samarbetet är att han har designat deras nya barnmeny som kommer finnas tillgänglig från mitten av juni. Vi fick prova en av rätterna och efterrätten - gott och vackert och rätt långt från "pannkakor" eller "varmkorv med pommes". :)
44
Bara att konstatera igen hur otroligt olika man kan tycka om en sak :) Jag är faktiskt uppriktigt fascinerad av problemet, som jag aldrig haft på min - men vi knådar kanske helt olika degar.
45
Icas chokladtårtbottnar är nya. Testade dem till tårta i helgen. De är lite för torra, så man får fukta dem, och absolut låta tårtan stå över natten, minst. Inte som hembakade, men acceptabla :)
46
jag fattar faktiskt fortfarande inte vad du menar med att det är stort avstånd mellan kroken och botten. Det är ju justerbart - med en enkel skruv. Noll problem, liksom...
47
Alltså, nu var du väl lite orättvis - det är ganska många fler än Leila som använder Kitchen-Aid :) Men *självklart* används inte Kitchen-Aid i professionella restaurangkök. Den är på tok för liten. Däremot tycker jag - nu, alltid - att det är en superbra hemmamaskin. För MIG. Men alla har vi ju olika behov.
48
Det finns massor av kakor som passar bra som bottnar, t.ex. jordnötssmörskakor eller chocolate chip. De bör vara mjuka och sega snarare än krispiga.
49
Jag har boken liggande på mitt skrivbord - har bläddrat lite, men inte läst hela än.
50
Jag skär, märker absolut ingen skillnad.
51
Ja, äggvita som är vispad separat är i vissa kakor det enda som lyfter kakan, dvs. man bakar helt utan bakpulver.
52
Ägg som man vispar över varmt vattenbad ökar *väldigt* mycket i volym, så visst blir det fluffigare om man gör så. Men det beror en hel del på receptet i övrigt, förstås. Mycket fett gör kakan plattare och mer kompakt, t.ex.
53
Jag tycker det, oftast. :)
54
Nej, du kan inte kalljäsa alla degar. Tyvärr. Jag vet inte när det funkar och inte, men det funkar *inte* alltid... :)
55
Pillivuyts är garanterat ugnssäkra.

Jag har stora terracottaformar som också funkar bra, de finns i alla tänkbara storlekar.
56
Det finns inga enkla regler, utan beror på fler parametrar - framför allt hur aktiv din surdeg är, men även vätskehalten i degen, temperatur och jästid.
57
Cocosprickar finns fortfarande, men jag har bara sett dem i lösvikt. Finns i Karamellkungens sortiment. Ett tag var de ursvåra att hitta, och just då hade jag förstås svåra prick-cravings... Köpte en låda på Cloettas fabrik, och se, då gick det över :)
58
Jag skulle köpa en god mörk choklad till själva botten,t.ex. Vahlrona. Och så marabous mörka till toppingen. Nån jätteskillnad tror jag ju inte det blir på ett brownierecept ska erkännas, det är ändå en väldigt söt kaka oavsett vad man har för choklad...
59
Semisweet är halvsöt, precis som det låter - mörk choklad, men snarare som vår mörka Marabou. Unsweetened är inte söt alls, dvs riktigt mörk.
60
ammis är kort för amuse-bouche - en liten aptitretare. Som ska gå att äta i en eller MAX två tuggor, så jag vet inte om just sparris passar sådär superbra men.. nån kul presentation kanske man kan göra.

Annonser

Powered by EzPortal