Jag har en fundering:
Det påpekas ju alltid att det är så nyttigt att äta bär.Men vilka bär äter man? O HUR äter man dom?
Färska bär är ju väldigt gott men har man inga egna odlingar o inga bärmarker i närheten är man förvisad till affärernas utbud.Deras sortiment på bär verkar ju att bestå mest av jordgubbar o biggaråer.Ev små pyttelådor med hallon,blåbär o krusbär är ju så hutlöst dyra att jag inte räknar med dom.
I frysdisken finns lite grejer,förutom ovanstående bär kan man hitta björnbär o hjortron.Konserverade körsbär finns till höga priser.
Men hur äter man nu dessa bär?Jordgubbar o biggaråer går ju att mumsa som dom är,men ett djupfryst hallon,hur gott är det naturellt?Äter man fil eller yoghurt till frukost kan man kanske lägga i bären där.Men om man inte äter sånt (eller så mycket till frukost eller frukost över huvud taget)vad gör man då?
Lägger bären i en söt paj,söt kräm eller söt glass?Kokar söt saft,sylt eller marmelad av dom?Bär ska ju vara nyttiga men dom figurerar inte i några nyttiga sammanhang.
Finns det något sätt att få i sig bär utan att de åtföljs av en massa fett o socker?
Det påpekas ju alltid att det är så nyttigt att äta bär.Men vilka bär äter man? O HUR äter man dom?
Färska bär är ju väldigt gott men har man inga egna odlingar o inga bärmarker i närheten är man förvisad till affärernas utbud.Deras sortiment på bär verkar ju att bestå mest av jordgubbar o biggaråer.Ev små pyttelådor med hallon,blåbär o krusbär är ju så hutlöst dyra att jag inte räknar med dom.
I frysdisken finns lite grejer,förutom ovanstående bär kan man hitta björnbär o hjortron.Konserverade körsbär finns till höga priser.
Men hur äter man nu dessa bär?Jordgubbar o biggaråer går ju att mumsa som dom är,men ett djupfryst hallon,hur gott är det naturellt?Äter man fil eller yoghurt till frukost kan man kanske lägga i bären där.Men om man inte äter sånt (eller så mycket till frukost eller frukost över huvud taget)vad gör man då?
Lägger bären i en söt paj,söt kräm eller söt glass?Kokar söt saft,sylt eller marmelad av dom?Bär ska ju vara nyttiga men dom figurerar inte i några nyttiga sammanhang.
Finns det något sätt att få i sig bär utan att de åtföljs av en massa fett o socker?