Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Rob

41
Nu är mitt pris lite gammalt, men jag betalade $140 för en petty i S30V med micartahandtag färdig och skeppad hit till Sverige. Dryga tusenlappen alltså.

För 2000 sek får man en juste kockniv eller dylikt.

Butch är enkel att jobba med och vill man ha lite udda färger/material på handtag så är han outstanding.

Dock får man vänta ett tag... Min cleaver lade jag ordern på i januari. Den blir förhoppningsvis klar i september.
Men så är det med fler av de duktiga knivmakarna.

Han jobbar med kolstålet O1 eller CPM154. CPM är numera svårt att få tag i så han hittar väl något nytt snart.

En customtillverkare jag kan rekommendera!
http://www.harnerknives.com/

I ärlighetens namn kan jag inte hitta en mailadress på hans sida. Jag har alltid kontaktat honom via ett annat forum.

42
Min S30V är en petty, det finns andra knivar som råkar ut för buntband...
Skall bli skojj att se hur CPM är att arbeta med... Kanske konverterar jag från kolstål... IEEEEEE Hemska tanke!
43
Vet inte om någon annan har det, Butch fick leta ordentligt efter materialet och jag tolkade det som att han köpte från någon som hade liggande sedan tidigare.

På mina stenar har S30V en "stum" ganska trist känsla. Väl klar så håller det eggen helt ok. Men jag lägger inte speciellt branta vinklar på det.
44
Jag skall givetvis försöka hålla kontakten.

Jag har sedan tidigare en kniv av Butch (S30V) och även om jag tycker sådär om stålet så är det en fantastisk petty han gjorde åt mig.

Cruciable har ju kånkat så vi får väl se hur det blir med CPM framledes...
45
OK, tråkigt att det inte blev nåt! Jag screenar just den tråden ...

Nu blir det lite OT,  men...

Jag har en tunn 220*110 i CPM154 på order hos Butch Harner (smashed hippie micarta handtag...). Den skall bli klar tills vi är framme....
Spännande!

Normalt använder jag (nästan) bara kolstål (den beställdes ursprungligen med O1 stål men jag ändrade mig när jag kom på iden att spegelpolera den själv)

Rob
46
Inga problem!

Hade inte du en chuckabocho på beställning hos dem? Hur gick det?
47
Jag kan inte mycket om rostfria stål och jag har aldrig använt de serierna som de säljer på den svenska siten.
Svårt för mig att uttala mig om kvalitén alltså.

Att prisskillnaden är linjär låter väl optimistiskt. I mina ögon finns det mycket bra knivar till billigare pris än dessa om man letar och framförallt tar steget utomlands (Japan, USA men även Tyskland).

Dock tror jag fortfarande på att det kan inte vara fel för den enskilde konsumenten att det kommer in fler märken så vi får lite konkurrens till Globals marknadsdominans.

48
Ärligt sagt så vet jag inte, jag har aldrig provat, men det kan ju inte vara större skillnad på att slipa en träbräda av samma storlek.

Vi tittade faktiskt på ett hus på "Wisteria Lane" (fick snabbt lära mig var det namnet figurerat) men det blev inte så.
49
Jag visste inte att Masahiro gick att köpa i Sverige...

Min referensram är vid köp till lägsta pris, men det gäller ju även de knivar den jämförs med.
50
Matbröd / SV: Hönökaka
2009-08-03 22:11
Perfekt att hitta detta nu!
Det blir ont om köpe-hånökakor den kommande tiden

Tackar!
51
Mjaaa, alltså, varningen var inte riktigt avsedd för dig.

Tackar för lyckönskningen!
52
Efter lite ny info om att problem kommit tillbaka/ fortfarande finns kvar så vill jag höja ett lite varnande finger.

De har inte levererat en jämn hög kvalitet och i endel fall verkar deras kundservice vara mindre bra.

Alltså, mina knivar har (så vitt jag vet) inte haft allvarliga problem, men endel andra har haft relativt omfattande.
Det är lite "hit & miss" om du får en bra kniv eller inte.

Om man vill gå det säkra spåret så välj något annat. Vill man chansa och kunna få en customform utan att betala och/eller vänta så kan man köra vidare på Moritaka.

Lycka till!
53
Citat från: Andreas skrivet 2009-08-01 09:42
Jösses Rob Philadelphia, flyttar du dit för alltid?


Nope, men ett par år.... Vi får se lite granna. Det beror mycket på hur frugan kommer att trivas med livet som "housewife"

54
Det sägs att de kan bli lite vinda. Min har inte det problemet.
Annars antar jag att tjockleken är precis som med ett butcher-block, man slipar ju ytan för att förnya den. En tjock bräda räcker då längre.
Min är tillräckligt styv i sig själv och den är bara 12mm tjock

Mina problem med att betala är snart slut, för om 3 veckor bor jag i Philadelphia...
55
Fast du får endel gummi för det...
122 * 183 cm och 5 cm tjock.... Nu är jag ingen matematiker men min väger 3,5 kilo så denna väger väl drygt 160 kg...
Den sliter du inte ut i ett rapp.

förresten, har du en köksbänk som är så stor så har du nog råd med skärbräda ;-)

De är dyrare än där jag handlade (instawares). Men innan någon börjar handla så notera att instawares inte tar utländska kort och inte heller Paypal ed.
56
Jag hade en Masahiro Virgin Carbon. Det var min första kniv med riktig kanji (tecknen på kniven).

Jag tyckte fantastiskt bra om den. Tunn, tog bra egg och välbalanserad. Den såldes här till en annan forummedlem.

Men att de skulle vara överlägsna allt annat? Njae
Extremt prisvärda? Njae, men ganska!
57
Det finns betydligt större och även tjockare.
Räcker 48*72 (tum)?

http://www.foodservicedirect.com/index.cfm/S/150/CLID/856/N/93257/Sani-Tuff-All-Rubber-Cutting-Boards.htm

Fast de är dyrare än där jag handlade min. Min kostar $43 här, men du måste köpa 3...

Jag handlade från Instawares med länk ovan. De tar dock inte utländska kort vilket gjorde det lite krångligt att handla, jag fixade en "bulvan" som fick betala...
58
Bladet fastnar betydligt mindre än i poly-brädor och jag har inte sett några skåror som blir bestående.
Hygienmässigt så är den godkänd för restaurantbruk (NSF) i USA och har där använts som ett hygieniskt alternativ för yrkesbruk en massa år.
Tar inte åt sig färg, lukt, smak eller annat.

Jag handdiskar den med hett vatten och diskmedel.
Vill man vara extra noggrann finns ju metoder att döda det som finns kvar oxå.
Fast jag fuskar med det eftersom jag fortfarande fegar och har fågel, fisk och kött på separata brädor

Jag betalade typ $37 (280 sek) plus ytterligare en 50 sek i frakt (inom USA, bar hem den själv). Klart ok pris för en bra skärbräda tycker jag.
59
Snål som jag var så blev det ingen skärbräda från The boardsmith (andra här shoppade loss) utan jag sökte en annan väg.

Jag inhandlade en 40*50cm stor gummi-skärbräda som heter "Sani-tuff".

I huvudsak är den som det låter. En platt skiva av ett blekt sandfärgat hårdgummi.
Den känns mycket snäll mot knivarna och är enkel att göra ren. Dock skall den handdiskas.
Då man skär på den ger den en skön, lite mjuk känsla vitt skild från plast och faktiskt bättre än de ändträbrädor jag testat.

Nackdelen är att den inte är snygg... Hemma anses den (av andra delar av familjen) så ful att den inte kan stå framme för normal användning.

http://www.nytimes.com/1999/08/04/dining/test-kitchen-a-cutting-board-with-the-right-stuff.html

http://www.instawares.com/sani-tuff-cutting-board.tea-159905.0.7.htm
60
Själv har jag alltså bara sett ojämna primäreggar och halvdåliga slipningar.

Men andra kommentarer som jag sett indikerar att inte kärnstålet går tillräckligt högt upp i kniven samt att de gjorts alltför tunna och därför böjer sig för mycket. Åt dessa saker finns inte mycket att göra.

Annonser

Powered by EzPortal