Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Markus138

1
Pizzalover. Blogg och blogg! Det var en komplett bruksanvisning till vetemjöl du skapat. Snyggt jobbat.
2
Jag slänger ihop en deg som får jäsa en stund.
Delar upp degen i portionsdelar som får fortsätta jäsa till dubbel storlek.
Vid utbakning är jag väldigt noga med att inte pressa  luften ur "kanten" av pizzan. Jag som många andra vill ha en luftig och krispig kant.
Jag bakar av på het plåt, maxvärme. Jag vill gärna ha småbrända kanter.

Blir det pizza över, så värmer jag den i stekpannan (utan olja).

3
Man får vad man betalar! Om jag flyttar blicken en halvmeter till vänster om Kocklandslagets potatissallad så finns det garanterat ett alternativ som är lite dyrare men lite bättre. Så är det med dom flesta varor. Det är genom vad vi köper vi kan påverka.
Därför är det bra att upplysa om vad som är bra och dåligt.

Sen gillar jag Maskros ide om att flytta sveriges befolkning norrut. Världens bästa bär kommer norrifrån.
Jag gör däremot tvärtom, jag flyttar till Helsinki.
4
dePaul! Kollade in din hemsida, du gillar knivar ser jag.
I själva verket är min favorit en Kershaw 3115BT Biltong Knife köpt i Afrika. Föråt mig på biltong när jag var där. Kände att jag behövde en dedikerad kniv till detta. Nu förtiden ligger den alltid i ryggsäcken, bra till allt!
Iofs så är det en "matkkniv"Biltong- torkat, kryddigt nötkött.
5
Andan i Maskros inlägg verkar vara att det är ingen ide att försöka påverka, det kommer iallafall inte att lyckas.
Ska vi sluta rösta i riksdagsval, eftersom "min röst kan ändå inte påverka något"?

Kan vi i en stor gemensam aktion vissa vårat missnöje över vissa matproducenters varor så kommer dom ändra på sig. Det vill jag lova!
Storleken på ett land har inte med saken att göra, det finns många företag som är svenska (fast med utländska ägare) Dom vill nog ha ett starkt varumärke i varje land där dom verkar. Börja smått, sen har vi snöbollseffkten.

Sen tvivlar jag på att kocklandslaget använder sig av E tillsatser när dom "tävlar" men det är en annan fråga
6
Har stött på en pacojet för många år sedan. Var ett gästspel i restaurangen jag jobbade på. Blev grymt imponerad över vad den kunde göra.
Någon prylfacist som har en Paco?

Ni som aldrig sett en paco, så kan man beskriva den som en supersnabb mixer som mixar frysta råvaror.
Kolla mer här http://pacojet.oana.se/index.htm
7
Knivmannen har rätt när det gäller ändträ. Prova att putsa ändträet på en bit trä som kommer ni att förstå.
När man har en bräda som har ändträet uppåt och brädan slår sig (blir vind) då kan man inte lämna in den hos en snickare som snabbt kan hyvla till den. Det kan man däremot göra med en "vanlig" bräda.  Huggkubbar av god kvalitet är oftast av väl tilltagen tjocklek då man vill undvika att den ska slå sig. Trä är "levande" så man vet aldrig vad som händer. När man väljer träslag så väljer man ett som kan stå emot väta och inte ger smak.
8
Det verkar som det är i princip omöjligt att slipa sin kniv själv. Att helst ska det vara en japan som inte gjort något annat än slipat knivar. Är det ingen som tror på sig själv i denna tråd. Nu läste jag de två första sidorna och blev förbannad.

Jag slipar mina egna knivar och mina stämjärn. Jag vet att jag kan bli bättre om jag gör detta varje dag i en månads tid. Än så länge är jag nöjd med mina resultat. Misstag är till för att lära sig.
Vinklar och teorier har jag hämtat från böcker och diverse sidor på internet. Och det är ingen större vetenskap än att man bör vara noggrann och lite påläst. Men den största vinsten får man om man tror på sig själv och tror att man ska klara av jobbet.

Min favoritkniv är förörigt en Global  GS-5  Den passar min hand bra och den är vass.
9
Senast använde jag grön såpa. Kladdade på i ugnen och luckan, lät ugnen gå på 60 grader i en halvtimme. Efter det rann princip smutsen bort. Kompleterade med svinto på fastbrända fettfläckar.

Annonser

Powered by EzPortal