2022-01-19 18:26

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Företagsavdelning / SV: Presentation av Kökskniven
Senaste inlägg av JM - 2021-12-19 01:48
Prova Köksknivens frågesport. Frågorna handlar om matvärlden.
2
Köksredskap, utrustning och maskiner / Pepper Cannon
Senaste inlägg av Skogis - 2021-12-18 08:32
Det är bara att erkänna att man är nörd när man blir alldeles varm i kroppen av att vrida på en pepparkvarn  :)

Vilken kvarn!!

Har en Peugeot innan men den är inget jämfört med den här kvarnen, har haft problem att hitta pepparkorn som kvarnen kunnat krossa. Men PC verkar krossa vad man häller i den, och till den krossningsgrad man vill, direkt.
3
Maträtter, recept, tillagning / Julens prinskorvar är klara!
Senaste inlägg av Skogis - 2021-12-05 17:24
Till Thanksgiving (eller kalla det hellre en kalkonmiddag med barn och barnbarn) inköptes det prinskorv som backup om köttet inte skulle falla de yngsta i smaken. Dessa blev aldrig tillagade men hittades efter några dagar i kylen och stektes på. Ingen rolig upplevelse, konsistensen var som slät pastej och smaken var liknande, väldigt slätstruken  :(

Desto roligare nu när julens prinskorvar ligger packade och klara inför högtiden, smak och konsistens är som den ska och det blev även några paket som kan ges bort till behövande i vänkretsen.

Har haft prinskorv som julgåva på firman några gånger och en del kunder har redan frågat om det möjligen blir några i år.  :) 

Hemgjord korv är lyx!!

Glömde ju bildbevis  :)

IMG_3352.jpg
4
Jag vill kunna köra mina redskap i diskmaskinen, så trä går bort. Jag föredrar rostfritt, men till ömtåliga kokkärl blir det redskap av plast.
5
Maträtter, recept, tillagning / Tillaga hel potatis i sand
Senaste inlägg av Skogis - 2021-11-27 18:44
Hittade hur man tillagar potatis i sand i en Tandoor (borde funka lika bra i en wok) på youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=qpvTdHxnMQ4
Kommer jag bara ihåg det så ska jag prova till våren/sommaren nästa år, kan nog bli rätt gott.
6
Råvaror, halvfabrikat / Köttfärs i plastkorv
Senaste inlägg av Skogis - 2021-11-27 18:40
Kan inte riktigt bestämma mig för om det är bra (mindre plast och smidig hantering) eller dåligt (hoppressad färs)

Hur ska man få färsen smulig när den ligger packad i en plastkorv om man vill göra köttfärssås? Om jag ska rulla köttbullar är det inget problem men köttfärssåsen blir inte så kul om färsen är i större eller mindre klumpar. Den blir inte lika lätt finfördelad som när den köps i tråg eller lösvikt.

Eller får man köpa färs i olika förpackningar beroende på vad man ska laga?
7
Färdigmat - från kyl/frysdisken i matvarubutiken / Matkasse
Senaste inlägg av Lirris36 - 2021-11-17 15:35
Hej alla,

Jag är helt ny på det här forument och ni får ursäkta om jag postar helt fel!
Har ni tips och trix på några bra matkassar som är prisvärda?

Har kollat på jamformatkassar.se som ger en helt okej översikt. Men tänker det måste finnas flera bra som även har några rabatter just nu?

Söker en matkasse som har bra storlek på portionerna och inte snålar för mycket. Bor i Gbg området så borde finnas ett bra utbud. Så shoot med era bästa tips!

8
På senare tid har jag börjat använda träbestick när jag lagar mat nu för tiden. Vad händer egentligen när man rör om i botten på grytan med plastbestick ? Borde inte lite olika grejor frigöras i plasten i kontakten med värmen ? Det känns så. Och vad är det för "grejor" ? Jag är inne på att byta all plastbestick mot trä. Hur tänker ni ?
9
Wow !  Det känns enklare att köpa en ny billig teflonpanna på Elgiganten var 3:e månad och sen slänga. Men det känns ju inte bra. Men jag har bara dåliga efarenheter av stekpannor...
10
Jag tycker att jag prövat allt möjligt. Olika pannor med beläggning. En dyr Wollpanna, en Fiskars med 5-beläggning, en rostfri IKEA-PANNA. Allt möjligt. Ingen stekpanna har blivit överhettad, påstår jag. Min Fiskars ser fin ut i beläggningen, men det bränner fast så in i h-vete, om inte pannan badar i fett. Jag har funderat på kolstål. Är det sista chansen ?
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal