Dagens grillade - Vad grillade ni idag?

Startat av Kurtson, 2007-05-17 10:10

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Och karréspett blev de även idag, denna gång marinerade i Icas soya, Aram brands chilisås och Santa marias svartpeppar. Tillbehör var Felix pommes chateau och Delikatessfabrikens kalla bea samt isbergssallad och körsbärstomater och en Tuborg guld. Jag gillar att grilla just spett eftersom man får extra stor grillyta då och just grillytan är ju själva poängen med att grilla.
Den som inte frågar får inga svar.

Mimmi


kryddburken

Igår blev det grillspett med fläskkött och kycklingfilé som fått legat i en riktigt god marinad med bl a. Dennis (Chilihouse) krydda Whiskey-BBQ. En riktigt höjdare!! Tillbehör blev saltbakade kvisttomater, och en ljummen sallad på nypotatis & sparris!
http://kryddburken.wordpress.com/2008/06/01/grillspett-med-saltbakade-tomater-nypotatis-sparrissallad/

MiGa

Idag blev det en Tapenadefylld kotlettrad.Man skar upp kotlettraden så den såg ut som en rulltårtsbotten  bredde på tapenade över hela köttytan rullade ihop den försiktigt lindade in den med bacon knöt ihop den med 4-5 bitar steksnören med ett avstånd på 3-4 cm.
Grillade sen den på indirekt grillning,temp låg på ca 170-200 färdig efter 1tim o 15 min då med en innertemperatur på 70 grader.
Till det hade vi en fransk potatissallad och en grönsallad. :P

Tapenade
150 g svarta oliver (Kalamata) urkärnade och avrunna
2 vitlöksklyftor,grovt hackade
2 msk kapris,avrunna
1 msk dijonsenap
1 tsk torkad oregano
svartpeppar
1 msk olivolja , jungfruolja

Mixa oliver,kapris,vitlök,senap och oregano tills det blir en smidig pasta.Häll i olivoljan,peppar blanda väl.

Andreas

Vilken läcker grillbild Kryddburken!!!

Tack för grilltipset MiGa, det där låter som nåt jag vill prova! Men att skära upp en kotlettrad som en rulltårta låter ganska trixigt, använder du en filékniv då och hur tjock blev "rulltårtsbotten"?
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Lördag: 1kg färska där hälften blev rökta! Alla tog slut!  ;D ;D

Kari

Fredag: Kyckling, majs (som skördades sept -07) och lite potatis! Vitlökssmöret var pricken över!
Allt lagat på OKQ8 grill med briketter från Rusta..  ;)

MiGa

Andreas>>
Skär nästan helt igenom köttet(långsidan) med en lång vass kniv,ungefär 1 cm upp från undersidan parallelt med skärbrädan.Bred ut den övre delen av köttet (Precis som när man rullar ut en liggande rulle hushållspapper).Sen Fortsätter man skära tills man har en 1 cm platt skiva kött.Nu blev inte min exakt 1 cm men till nästa gång så ska den bli det.(Det var första gången för mej också igår ;D)
vid alla grönsvansade isbjörnar jag måste lära mej infoga bilder ;D Lycka till!!

agnetasch

Och jag grillade en skivad oxfilé på ett 50:-grillgaller med begagnat kol som jag fick av grannen som nyss hade grillat
;) ;) ;) ;) ;)

Kari

Smart galler Agnetasch! Var hittar man ett sånt?

Du släckte väl elden ordentligt sen? ;)

Oxfilé, jo jag tackar.. Vad mer undrar nyfiken.. ;D

agnetasch


MiGa

Grönsvansade isbjörnar  ;D ;D Var det för jag använde en svordom?
Ber om ursäkt :)

Andreas

Ingen fara men låt det inte bli nån vana. :)

Tack för instruktionerna, ska hålla ögonen öppna efter kotlettrader när jag besöker matvarubutiken nästa gång. (Jo bilder är jättetrevligt, läs gärna bildpostningstråden http://matforum.nu/index.php?topic=13.0 det ser kanske lite trassligt ut men det är inte alls svårt när man fått kläm på det.)
Den som inte frågar får inga svar.

Mr.Barbeque

Grillade Willys pepparbiffar idag, till det hade jag nypotatis, smörstekt lök och vitlök, en sås bestående av gräddfil, senap, gräslök och paprika, samt lite gurka :)

annamaria

Helgrillad fläskfilé med potatisallad (recept finns i potatisalladtråden)

Mimmi

I går grillade vi marinerad fläskfilé och grön sparris med serranoskinka, till åt vi en sallad på färskpotatis med grönt från köksträdgården.


johncj

Paddlade kanot  i havet utanför Varberg. Hittade en stor platt sten... Riktigt knaprig och god botten blev det. Mycket bättre än när man lägger pizzan på en kall plåt som sedan effektivt avskärmar undervärmen i den vanliga ugnen.

Dennis Lundin

Lite märklig form på pizzorna. Men dom såg VÄLDIGT smaskiga ut! :)

MiGa

Idag blir det bara grillad korv med bröd innan fotbollen börjar ;D

agnetasch


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal