Dagens grillade - Vad grillade ni idag?

Startat av Kurtson, 2007-05-17 10:10

Föregående ämne - Nästa ämne

MiGa


annamaria

Grillade kycklingfärs-biffar. Väldigt saftiga och goda! En god sallad till med mangobalsamvinäger.

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2008/06/grilla-kycklingfrs.html


Mimmi

Fredagens grill bestod av ryggbiff med en ny variant på rödlöksmarmelad, potatisskivor, nässelsmör och babyleavs från köksträdgården.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/06/14/rodloksmarmelad-med-libbsticka/

MiGa

Idag åt vi grillade revben med ugnsrostad färskpotatis med timjan och rosmarin. Till det en god flaska rött vin.

MiGa

Oj, fick inte med revbenen.

Dennis Lundin

Det blev en vanlig flintastek från ica igår. Lite fantasilöst. Men det vart gott ändå. Serverade med färskpotatis och Maker's Mark Gourmet Sauce. Mums!

annamaria

Nypotatiswok, rödvinsmarinerade grillade fläskkotletter och fetaostsås.

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2008/06/nypotatiswok.html


Harry Bergman

Idag skall det  grillas ute , en kyckling,  samt korv till barnen .

Skall tillreda  Piri Piri kyckling , det är en stark krydda som man bör behandla varsamt men väldigt god.

Först gör jag en grillolja av Piri Piri , 8-10  frön stötes i mortel och sättes i  1 dl litet vatten 2 msk tomatpasta ,1 mskhonung ,litet soja ,2 matskedar smör samt  1 matsked salt  lite oliv eller raps olja värmes  upp blandas  , pensla sedan  detta på de styckade kycklingbitarna och i ugn 20-25 min tills bra färg erhållits ,sedan på grillen några minuter, starkt men gott, vi kommer att dricka vin till detta ,trots den kraftiga kryddningen , samt bröd och sallad

bryggens

I går kväll grillspett och potatissallad.
ttt

roffekock

Bryggens jag skulle vilja ha en kommentar över dina grillspett som jag tycker ser fina ut där dom ligger färdigpreparerade för grillen men så slår mej en tanke. När man trär olika garnityr bestående av vegitabiler som innehåller mycket sockerarter på samma spett, så har dom en förmåga att gå färdiga före och ofta brännas innan köttet är klart detta kan enkelt motverkas om man wokar grösakerna separat i en sk grillkorg över elden,då har man mycket större kontroll över deras tillstånd och är oberoende av köttet.
Ett litet tips bara.
Men klart är att det ser inte lika glassigt ut när dom exponeras tex vid försäljning i butik, men annars ser jag inga fördelar.

Trevlig grillsommar Bryggens.
/rolf
Matforum är bäst

Harry Bergman

Idag 8 juli 2008 rökte jag flundror , det var lyckat och smaken blev som rökta flundror skall ha .

Salta dem på båda sidor med fint salt , lägg den ljusa sidan upp så att du kan se när de är färdiga, det tar omkring 30 minuter
i 130 gr använd termometer. 3-4 nävar alspån om du röker i tunna samt några sockerbitar för fin färg, lägg upp på enris.

Harry Bergman

Hasse

Mina snälla föräldrar bjöd på halstrade köttfärsbiffar med lök, kapris och chili. Kall yoghurtsås med färsk vitlök, färsk potatis och sallad därtill. Det var smaskens. Tack, Mamma och Pappa!
ttt

agnetasch

God idé; halstrade köttfärsbiffar! Måste jag göra också. PS härliga sommarblomster.

Kurtson

entrecotebitar med mycket rub. till det potatisgratäng.
sedan blev det lite grillad korv också.
idag mer grillad korv och pastaknorrar (dock kokta :-) )

kul att se att tråden lever, det ger insperation!

Harry Bergman

AnnaMaria , det såg väldigt gott ut. Hos er i Sverige finns det kycklingfärs att köpa i butiken men inte hos oss, skall röka Forell på fredag återkommer med bilder.

För att få en lagom salt rökt abbore lägg den i 16 % saltlake i 2 timmar låt den sedan torka, 
rök sedan  i 30 -35 min .

Harry Bergman

Andreas

Jodå Kurtsson, tråden lever, det är en bra tråd du startat!

Igår provade jag grilla nåt som hette "grillbit av högrev" från Fruängens, ganska likt entrecoté men aningens segare. Till det en färskpotatissallad med rädisor, salladslök & gräslök.
Den som inte frågar får inga svar.

Dennis Lundin


Andreas

I fredags blev det grillade fläskfiléspett med potatissallad med ruccola, bönor, soltorkade tomater och avokado. Goda salladsingredienser men dressingen med vitlök och senap var inte helt hundra.

I lördags blev det grillade kycklinglår med potatissallad med ruccola, gräslök och rostade valnötter samt en citrondressing.

I söndags blev det grillad sej med kokt färskpotatis, smörslungad harry kuvert samt citroncreme-fraiche inspirerat av en jätteduktig kock jag känner. (Provade även grilla pangasius.)

Idag blev det grillade Scan-hamburgare till lunch, visst är det märkligt att vanliga köpeshamburgare blir så mycket godare på en grill?
Den som inte frågar får inga svar.

bryggens

Andreas: Det där kycklinglåret ser ju nästan rått ut? Har du förkokat eller nåt?

Anne

Måste tipsa om något som var väldigt gott. Vi tog en bit fransyska på ett drygt kilo (i brist på bog eller bringa som receptet eg. efterfrågade), kokade i buljong i två timmar, och lät den sen svalna helt i buljongen i sex timmar. Sen skivade vi, och grillade den med en glaze på honung och soja, tills den hade fått lite fina ränder och var genomvarm. Urgott! Jag var rädd att det skulle bli torrt, men det var väldigt mört och föll nästan isär.

ttt
Anne's Food - min matblogg

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal