Dagens grillade - Vad grillade ni idag?

Startat av Kurtson, 2007-05-17 10:10

Föregående ämne - Nästa ämne

annamaria

Inte grillat idag men i lördags - underbart gott - Lammytterfilé! recept finns här:

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2008/04/grillad-lammytterfil.html

Dennis Lundin

Idag blir det grillade kotletter som jag marinerat lite lätt med chilih, honung och soyja. Tänkte också grilla lite paprika till det och servera med en sallad. Borde också kunna röra ihop lite vitlöksbröd tror jag.

Gud vad skönt att sommaren är här!!!!

Shanta

Blev premiärgrillning idag. Köpte några skivor finfin Entrecote från Upplandsbonden. Höll det simpelt, penslade på lite marinad som de fick dra sig i någon timme, sen lite peppar och sen vart det rakt på grillen. Till det bakad potatis. Makalöst gott!

Tyvärr glömde jag att fota..

annamaria

Färdigmarinerad flintastek från ICA. Händer inte så ofta att jag köper färdigmarinerat men idag var den super! jag tycker ofta att den färdiga är för salt. Detta var som sagt ICA´s vilket jag inte har provat förrut men helt okej! Makens kommentar: åååhhh ska vi få årets färdigmarinerade köttbit nu. Så var ju det gjort sen....

annamaria

Nu har jag gjort en variant på pjacs kyckling! Apelsin-marinerad kyckling med Parmaskinka Mycket gott kan jag intyga. Superenkelt att göra också. Här är receptet:

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2008/05/apelsin-marinerad-kycklingfil-med.html

Znapper

I lördags blev det musslor till förrätt.

Andreas

Kul med musslor på grillen Znapper, det har jag inte provat, tog de åt sig mycket grillsmak?

Jag grillade för första gången igår (har ätit grillat ett par ggr men inte grillat själv) och det var inte alls trevligt efter väderomslaget från govärmen till tiogradig blåst.

Vad jag grillade? Eller grillade förresten, det var nog mer rökning än grillning, jo laxsida och den serverades med en potatissallad med bönor jag sett recept på i ett reklamblad. Laxen blev väldigt god och salladen var också väldigt god men de passade inte ihop helt hundra, saken är den att det var lite senap i potatissalladen och just den skar sig en gnutta mot den rökgrillade laxen.
Den som inte frågar får inga svar.

Znapper

Det blev en aning grillsmak men inte tillräckligt.
Dom låg bara på i 3-4 minuter.
Nästa gång ska jag bygga upp rök först, troligen äpple.
Sen när röken är tjock så slänger jag in musslorna  ;D

Hasse

Jag grillade inte alls, men måste få ställa en fråga:

Znapper: Öppnar sig musslorna när de är klara, precis som när man kokar dem?

Znapper

2008-05-12 19:55 #109 Last Edit: 2008-05-12 19:59 by Znapper
Ja dom öppnar sig.
det tar ca 2-4 minuter

På förra bilden hade jag precis lagt på dom.
Så här såg dom ut på bordet

Andreas

Grillsmak eller ej, det ser riktigt smaskigt ut!  Nu blev jag sugen... jag har varit och havsfiskat i NordNorge ett par år och där plockar man snabbt ihop några portioner blåmusslor från stranden vid ebb.
Den som inte frågar får inga svar.

Mr.Barbeque

Grillade beer can chicken i lördags! Se beer can chicken-tråden för bild :)

Rookie-T

måste bara ge grymma cudos till alla dessa vackra bilder! Ni äro så talangfulla ni :)
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Dennis Lundin

Gjorde mig en jamaicansmarinerad karré med bulgursallad och chipottle grillsås.
http://i27.tinypic.com/fc477l.jpg

Smarrigt värre!

Mr.Barbeque


bryggens

I lördags, försökte mig på att grilla en bit benfri (700g) högrev i rökgrillen.
Inget vidare resultat, smaken var ok, men det var lite segt. Ändå höll jag på i
cirka 5 timmar. Låg temp och lite rökchips. Kanske för magert kött, skall testa
fläskkarre´ i bit nästa gång.

Kurtson

Blev bara lite korv och fläskbit.... bara lite snabbt

Niclas

I lördags grillade jag på en fest. Det blev chorizo, tunnskivad fläskkarré, kycklingfilé och majs från grillen.
Chorizon delade jag i  mindre bitar, fläskkarrén penslade jag med en ihopkokt marinad gjord på sambal oelek, finhackad vit och gul lök, socker, soya och lite olja. Kycklingfilérna delade jag på tre och körde i ugnen tills dom var klara, kylde ner och la dom i sweet chili och ljummade sen bara på dom på grillen (praktiskt). Majskolvarna delade jag på 4 och förkokade, penslade med skirat smör och salt =) Plus massa olika sallder, lax och sånt, men det grillade jag inte. Lyckades få andra gradens brännskada på magen(!) pga grillen var lite illa konstruerad..  Tror det var runt 40 personer som åt. Hade lånat med mig ett halvdjupt bleck från jobbet som jag la den färdiggrillade maten i medans jag grillade vidare. Tar ju ett tag att grilla åt 40 pers..

Andreas

Välkommen till Matforum Niclas! Brännskada och illa konstruerad grill lät inte bra, var det nåt känt fabrikat eller ett hemmabygge?

Jag grillade också i lördags, karréspett som serverades med ugnspotatisklyftor med lönnsirap, grekisk sallad, vitlöksbröd och en cremefraiche-soltorkadtomat-vitlöksröra á la Leila Lindholm.
Den som inte frågar får inga svar.

Mimmi


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal