Dagens grillade - Vad grillade ni idag?

Startat av Kurtson, 2007-05-17 10:10

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Bryggens: Nej ingen förkokning, men det är kört på rätt låg temperatur och inte längre än nödvändigt. Mycket saftigt och gott. (Fast kvällssolen luras nog också lite med färgnyanserna.)

Anne: Bra tips där!!

Igår åts det grillad färdigmarinerad scanprodukt som antagligen var kotlett förrädiskt utskuren för att se ut som fläskfilé samt spett med olika korvar och köttbullar.
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Igår kväll blev det riktigt fina krav-märkta skivor entrecote från Scan, och till det krispig polenta gratinerad med buffelmozzarella, och körsbärstomater och lök karamelliserat i sherryvinäger. Mycket, mycket gott. :)

ttt
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Igår grillade jag kronfågels BBQ Mix. "Ta av plastfilmen och pensla kycklingdelarna med lite olja. Ställ aluminiumformen i grillen i 20-25 minuter" står det i anvisningarna men det följde jag inte då det lät märkligt, inte blir det väl grillat i en aluminumform? Nä jag la kycklingdelarna på grillgallret och grillade under lock och inte penslade jag kycklingen med olja heller och det blev jättebra, mycket saftigt och gott. Fast Kronfågel kunde gärna ha kryddat lite bättre och jästextrakt bland ingredienserna gillas inte.

Till kycklingen åts folieformspotatis och som sås passade jag på att prova Norrmejeriers lätt créme fraiche orientalisk curry och det passade bra.
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Haha,vilken folieformsorgie,där skulle min man känna sig som hemma ;D
Dom tomma kycklingformarna kan man ju diska o göra klyftpotatis för många i.

Catarina

Hade en trevlig grillkväll med flintastek , sötpotatis, nypotatis och aubergine samt lite god sås till.
Supergott på sommarens sista ljumma kväll.

ttt

Andreas

Agneta: nog blev det en orgie i folieformar allt men tyvärr inte på det sätt jag tänkte mig... :( ska skriva om det i folieformstråden så fort jag hinner.

Catarina: Sötpotatis har jag aldrig grillat, kryddar du på nåt speciellt sätt och hur länge måste den ligga på grillen innan den blir klar?

Igår blev det grillad högrev med potatis- morots och lökspett samt Ridderheims Bearnaise sauce. Det sistnämnda en inte alls så tokig bea bestående av vegetabilisk olja, vinäger, äggula, salt, kryddor, smörarom, färgämne betakaroten, konserveringsmedel E202, antioxidationsmedel samt övriga tillsatser(!?) E415.
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Hur länge lät du potatis-o grönsaksspetten ligga på?

Andreas

Agneta: Hehe äsch då, jag som hoppades att ingen skulle ställa följdfrågor om potatisspetten och bara låta dem bero. :) En timme låg de på och goda blev de men det är verkligen ingen bra idé att trä upp råa hårda rotsaker på spett, det är jättejobbigt, tror betydligt mer på att lägga dem i nån typ av grillkorg då.

Nej varken folieformspotatis eller potatisspett är sommarens potatishöjdare men det är däremot den potatisbakelse jag åt igår tillsammans med lax grillad med webers hickoryrökspån och en god fet E-nummervärsting (E412, E415, E202, E211, E260, E300, E330, E110) till Romsås från Gourmet Service.

Receptet på potatisbakelse tror jag kommer från MedMera och är något modifierat jämfört med orginalet (mer bacon, mindre lök):
¤ 800 g färskpotatis
¤ 1 pkt bacon i tärningar
¤ 1 finhackad schalottenlök
¤ 1 dl finhackad persilja
¤ 2 msk kapris
¤ 2 msk smör
¤ 1/2 tsk salt
¤ 2 krm svartpeppar

Koka potatisen, häll av vattnet och låt ånga av. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Mosa potatisen grovt och blanda ner bacon, lök, persilja, kapris och smör. Smaka av med salt och peppar. Packa moset i fyra oljade koppar. Stjälp upp på tallrikar. Garnera med sallad.
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Potatisbakelsen ser verkligen jättegod ut! Fin bild också - synd inte du får vara med  ;)

Catarina

Citat från: Andreas skrivet 2008-08-07 14:05Catarina: Sötpotatis har jag aldrig grillat, kryddar du på nåt speciellt sätt och hur länge måste den ligga på grillen innan den blir klar?

Hade dom i aluminiumtråg, tog ca 10-15 min, bara lade dom råa och saltade lite och pensla med olja

Andreas

AnnaMaria: Man kan inte få allt. :)

Catarina: Tack! Hade du trågen rakt ovanför glöden eller vid sidan av?

Sist jag grillade ville jag ha svar på frågan: Blir ICAs färdigkryddade kyckling godare på grillen? Jag lät kycklingen tina under dagen. Lade kycklingbitarna rakt över kolen för lite färgsättning varefter jag flyttade dem för indirekt grillning i runt 120 grader under lock i cirkus 40 minuter. Och jodå kycklingen blev betydligt godare på grillen än i ugnen, dels eftersom den gick på lägre temperatur och därför blev saftigare men framförallt förstås på grund av grillsmaken. Till åts saltade och pepprade tomater som legat och gottat till sig på grillen i en aluminiumform samt härligt flottig stekt persiljepasta.

Tummen ner dock för smakförstärkare E621 och jästextrakt och vad vid Amiral Nelsons alla bomber och granater och kanoner är hydrolyserat sojaprotein bra till?
Den som inte frågar får inga svar.

Catarina

Citat från: Andreas skrivet 2008-08-11 14:16Catarina: Tack! Hade du trågen rakt ovanför glöden eller vid sidan av?

Flyttade runt lite , när jag såg att det blev för stark värme flyttade jag den, samt vände dom lite då och då

Andreas

Ah bra då vet jag hur man gör.

Igår blev det grillskiva av högrev, LambWeston crisscuts, bea samt sallad med morotsprimörer.
Den som inte frågar får inga svar.

macce

I dag blir det lammytterfilé, tomater från egen trädgård, morötter och vitlök på grillen. Köttet på brikettgrillen och grönsakerna på gasolgrillen (medan glöden blir klar). Till det kanttarellstuvning och kokt potatis. Ja och så ett glas gott vin eller så.

Blir hungrig bara av att planera maten :)
Grillsäsongen tar aldrig slut!

macce

2008-08-18 08:59 #174 Last Edit: 2008-08-18 11:07 by macce
Igår blev det rostbiff på gasolgrillen över indirekt värme och rök (3/4 Mesquite och 1/4 Hickory). Det var en liten rostbiff på ca 1kg så jag körde den till en innertemperatur på 56 grader. Medan den vilade steg den ännu till 58 grader. Värmen i grillen låg på ca 110grader och köttet var klart på 1 timme 20 minuter.

Och jo, det var precis så saftigt som det ser ut på bilden :)

Grillsäsongen tar aldrig slut!

johncj

Jag grillade också en rostbiff. Fast min var på 4,4 kg...

Jag tände grillen 08.00, och la på köttet 08.30. Den var inte riktigt tinad i mitten så termometern visade -2. Jag tog tempen var femte eller var tionde minut och gjorde en vacker graf. Gästerna till yngsta dotterns födelsekalas skulle komma kl 14, men jag fick be henne öppna presenterna långsamt. Kl 14.50 var köttet 55 grader.

Kanonsaftigt och gott!

Kl 11.20 la jag i gamla otända bricketter, och kl 14.05 la jag i en ny laddning glödande. Detta hade jag nog egentligen inte behövt, men då hade gästerna kommit, och jag hade lite panik.

Andreas

Det var en fin rostbiff Macce! Och din temperaturgraf Johncj var väldigt kul att se!!

Grillad köttfärs kan det vara nåt? Jodå, i fredags provade jag  det här receptet på Grillade köttfärsspett, citronskal hade jag inte hemma så det fick bli limeskal och dessutom utelämnade jag mjölkdecilitern eftersom alltför lös färs känns svårare att hantera på en grill. Riktigt gott blev det i alla fall.

Igår ville jag prova på att grilla nåt helvegetariskt, fastnade för Angelica Ws recept på Kikärtsburgare. Men smeten blev väldigt lös, alldeles för lös för att kunna läggas på grillen. Löste det hela genom att hälla i ströbröd på fri hand tills den blev fast nog att grilla. Till biffarna åts mos, hemodlad sallad och gräddfil med grönmögelost. Det blev gott men smaken på själva biffarna var lite tunn för den som är van med grillade köttbitar, dessutom så smakade det inte alls grillat, jag kunde faktiskt inte känna ett spår i smaken av att kikärtsbiffarna legat på grillen???
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Grillade fläskkotletter igår, använde totalt 8 briketter vilket gav en temperatur strax under 100°C i klotgrillen, blev saftigt och bra. Tillbehör: kocklandslagets potatissallad samt en blandsallad med ruccola.
Den som inte frågar får inga svar.

johncj

Vad jag grillade idag? Julskinka så klart. 3,25 kg. La den i grillen 11.35, tog ut 16.20. Fick lägga på nya brinnande briketter efter ca 3 timmar.
Just nu ligger den inne i grillen igen med ett lager ägg, senap och ströbröd.
Snart ska den provsmakas.

God Jul på er.

Znapper

Jag grillade också Julskinka.
3 timmar för 3 kilo.
Självklart hade jag i hickory trä, behöver jag tala om att det blev grymt gott.
Bilden är efter ca 2 timmar

ttt

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal