Dagens grillade - Vad grillade ni idag?

Startat av Kurtson, 2007-05-17 10:10

Föregående ämne - Nästa ämne

Znapper

Jag grillade också Julskinka.
3 timmar för 3 kilo.
Självklart hade jag i hickory trä, behöver jag tala om att det blev grymt gott.
Bilden är efter ca 2 timmar

ttt

BBQforever


Ny på forumet
Testar att lägga i en bild på senaste testgrillningen.
Bränslet till Smokern är enbart ved, en blandning av Hickory och bok.


BBQforever


Andreas

Det verkar så, trots att många i forumet sagt att de är vintergrillare så är det nästan ingen som berättar om grillning på vintern hur man nu skall tolka det. ;)

Jag brukar inte grilla på vintern men gjorde faktiskt ett försök för ett par veckor sen när det var -15 ute. Men det slutade med att jag använde stekpannan instället, gaständningen på min Webergrill fungerade inte i kylan och eftersom jag märkte det först efter en kvart så var det inte läge att tända med tändröret heller.
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

Kan jag väl ändå inte tänks mig ;D
Helgrillat vildsvin gott som attan.

/rolf
Matforum är bäst

roffekock

Andreas ingen har tid att tänka på grillen, men det finns en del som gör det kolla med kryddburken hon é igång hela året runt.
Sen har vi ju för tusan glöggen att tänka på äe det ingen som testat att köra den i kallrök då har ni missat det allra heligaste. ;D


sen vill jag höra vad du tycker om vildsvinet punkt slut.

/rolf
Matforum är bäst

roffekock

2009-03-01 23:31 #186 Last Edit: 2009-03-01 23:33 by roffekock
 BBQ-forever

Ser mycket bra ut gillar färgen så det är inget dåligt testresultat. Vad har du för smoker?

/rolf
Matforum är bäst

Sweber

andreas, jag vet inte vad en vintergrillare är. Grillning för mej är inte årstidsbundet. Att man har grillat lite lax, kalkon, lamkorv ochr burgare under januari och februari är just inte märkvärdigare än att man gjort köttgryta eller pannkakor i samma månad. Därför är det inget att skriva här om.  ;D
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

BBQforever

Tråden heter "Vad grillade ni idag" och den har inte så stor aktivitet vinter månaderna. Så det borde väl finnas lika stor anledning att skriva vad man grillat i Februari som i Augusti.

BBQforever

Roffekock. Testgrillningen var för en kompis som inte visste vad han skulle ha för något på ett kalas. Han ville testa lite olika köttdelar och kryddningar,Det var det som var testen,för mig var det kanske inte första gången.

Smokern är en Vulcanus 750.

roffekock

Ok forever.

Konstruktören är påtalad att han ska flytta termometern upp men vill inte lyssna på det örat. Jag har ingen som helst nytta av att veta temp. där dom är placerade nu det kan du hälsa Hr Öxell. Om det nu inte är du som är bakom tråden.

Men ditt prov ser trots detta bra ut.

/rolf
Matforum är bäst

BBQforever

Problemet är att det inte finns plats för att flytta upp den  typen av termometern,men det är inget stort problem. Det är bara att vid ett eller ett par tillfälle att mäta tempen med en Digital stektermometer där man vill veta tempen och sedan titta på dom nedre mätarna så vet man tempen vid nästa tillfälle. Nästa sak är att tillverkningen ligger i malpåse pga av kostnaderna i Sverige. Det är billigare att importera.


Det är inte jag bakom tråden,bara några av svaren.

/Hr Öxell kanske man ska kalla sig.

Urban

BBQforever, jag grillar rätt så ofta på vintern, men det är bara det att jag helt enkelt varit för lat att fota vid tillfälle.
I alla fall så grillade jag karré kotletter som jag lättrökte med hickoryspån. Till detta serverades grillad majs, pommes och beasås  :P.

BBQforever


kryddburken

Lördagkväll i Öjkroken!
tunnskivade kotletter, ryggbiff av nöt och grillkorv till barnen!
Stora fina klabbar ekved rakt ner i klotgrillen!  :P
http://kryddburken.wordpress.com/2009/03/08/en-helt-vanlig-lordagkvall/

BBQforever

Det ser ut som ni hade en höjdar dag. Har ni provat att göra gratängen på grillen,
det blir kanon.

Lindström

Igår vart det invigning av den nya Webern. Ut med den nya Performer Special Edition på balkongen och på med gasoltub och tändrör. Två kycklingar fick ställa upp på dans.

Kyckling 1:
- Skivad vitlök under skinnet
- Äppelbit i halsen
- Caj P originalsås över kroppen
Pudrar med:
- Caj P grillkrydda original
- Lawreys krydda
- Malden salt
- Färksmald peppar

Kyckling 2:
Under skinnet:
- Blancherade citronskivor
- Skivad vitlök
- Färsk timjan
- Färsk basilika
Ovanpå skinnet:
- Olivolja
- Malden salt
- Färskmald peppar
Äppelbit i halsen

Tanken var att de skulle bli Beer-can-chicken av dem, problemet var bara att de kom för högt upp på burkarna och slog toppen i locket. ;) Fick improvisera, så det blev indirekt på gallret istället. Weber bricketer på var sin sida, vattenbad i droppskålen under och hickoryflis på bricketterna. Tog ca 2 timmar att komma upp till 78C. Sen vart den friterad pommes, färskriven sallad med olivolja och lite salt. En Black Granite, Shiraz, 2008 åtnjöts till det hela.

Det var lite skillnad att grilla på Performern jämfört med Go-anywere :) Kommer behöva inkörning för att lära mig kontrollera tempen med den här.

roffekock

Lindström trevligt initiativ. Som jag ser det att det kan vara lite problem att få dina kycklinga under locket kan bero på att du har för stora burkar,nu kan jag inte se exakt på bilden men med utgångsläge hur mycket av burken som syns så misstänker jag att det är halvliters,prova med 33:or.

Kör så det ryker.

/rolf
Matforum är bäst

Lindström

Tack Roffekock!
Enkelt med effektivt tipps. Självklart var det förstora burkar (0,5) ;) Det lustiga är att jag kollade i en amerikansk kokbok och där använde de sig av en 16 ounce, tallboy. 16 ounse blir unger fär 50cl. Nästa gång får det bli 33or. Eller som den Weberfeteshist jag är, blir det säkert deras kycklinghållare.

Imorgon ska jag prova Pulled Pork. Ska bara få till tempen nu!

agnetasch

Citat från: Lindström skrivet 2009-03-14 15:50
Eller som den Weberfeteshist jag är, blir det säkert deras kycklinghållare
Webers kycklinghållare är väldigt bekväm men den är onödigt dyr. Ska man steka två kycklingar så får man punga ut med nästan en tusenlapp för hållarna.
Jag efterlysen en mer prisvärd modell för två kycklingar. Såg en som man kunde importera från Kina grossvis. Ingen som sett en sån i Europa?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal