Dagens grillade - Vad grillade ni idag?

Startat av Kurtson, 2007-05-17 10:10

Föregående ämne - Nästa ämne

Pokol

Idag grillade vi fläskfile med lite klyftpotatis, ganska enkel rätt men det är den magiska glazen som gör skillnaden..

http://sybariterna.blogspot.com/2009/04/en-magisk-glaze.html


Sweber

2009-05-30 11:49 #241 Last Edit: 2009-05-30 12:03 by Sweber
Det blev kycklinglårfile som legat i grillolja ett par timmar. Till detta en grönsallad med bönaor och majs i och gott nybakat grovt bröd. Ett glas rött från Italien blev pricken över i.

Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Mickan

Tipsar här om Stubbs Honey Pecan Bar-B-Q sauce. Underbar! Köp! Utöver den goda smaken stoltserar den med att vara tillsatsfri.
Video meliora proboque deteriora sequor

Sweber

Jag såg en sån idag i en butik i Rönninge. Den innehåller både majsstärkelse och naturliga aromämnen. Räknas inte det som tillsatser?

Eller är det E-nummer du menar? I så fall kan jag säga att jag nyligen hörde att fler och fler tillverkare går över till att skriva ut tillsatsernas namn utan E-nummer för att inte oroa folk. Alla "vet" ju vid det här laget att E-nummer är något obra.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Mickan

Majsstärkelse är inte en tillsats enligt mig. I så fall skulle dagens rabarberkräm ligga risigt till. Aromämnen i form av t ex vaniljextrakt är inte heller onaturlig tillsats, tycker jag! E-nummer eller ej...
Video meliora proboque deteriora sequor

Sweber

Missförstå mej inte Mickan, jag kritiserar inte dej eller det du skriver. Jag bara undrade om det räknas som tillsatser, jag tror att det gör det. Och majsstärkelse (konsistensgivare som är med för att ge en konsistens som ska vara aptitlig) har ett E-nummer (är jag nästan säker på) och ett skäl att dom skriver just majsstärkelse och inte Exxx skulle kunna vara just att dom tror att det ser bättre ut i konsumentens ögon.

För övrigt lät det gott och jag blev sugen på att köpa en och prova. Hur använder du den?
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Hasse

Kollade i E-nummerboken[1] och det verkar inte som om majsstärkelse har ett E-nummer. Jag citerar:

"Stärkelse som används i livsmedel utvinns framför allt ur potatis, vete, majs och ris där det förekommer särskilt rikligt. [...] Stärkelserna är livsmedel, men modifieras de kemiskt betraktas de som tillsatser."

Det finns elva godkända modifierade stärkelsesorter som får användas utan mängdbegränsning i alla livsmedel som generellt får innehålla tillsatser. Dessa har E-nummer.



[1] Zinck, Hallas Møller, E-nummerboken. Fitnessförlaget, Stockholm

Sweber

Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Mickan

Jag har haft den där många skulle använda ketchup, penslat mot slutet av grillningen samt blandat med turkisk yoghurt. Hittills! Testa!
Video meliora proboque deteriora sequor

agnetasch


Lasse

2009-06-06 23:22 #250 Last Edit: 2009-06-06 23:30 by Lasse
Hade täkt att göra en beer can chicken men ungarna hade bråttom så det blev ett par fläskfileer och potatisgratäng. Men jag kunde inte låta bli att fixa majskycklingen, så det blev en beer can chicken i alla fall. Pippin sitter på en svart Koff.

bryggens

Marinerade kycklingbröstfileér under tegelstenar!

BBQforever


roffekock

På så vis får du värmebehandling både från under och över,men vet ej om det är så glassigt med stora tegelstenar. Däremot så finns det speciella gjutjärnsplattor bla hos Rumo som kan vara andvändbara. 8)

kör så det rycker/rolf
Matforum är bäst

agnetasch


Pokol

Ja igår grillade jag utskurenbiff och en stomp på sötpotatis. Till detta körde jag ett beprövat recept på
småsteklökar.
http://sybariterna.blogspot.com/2009/06/smalokar-till-det-grillade.html

ena

Gjorde en beer-can-chicken med min nya "poultry roaster" och är totalt hänförd, det finns inget annat sätt att grilla kyckling på hädanefter :)
o det  bästa är att resten av familjen håller med, får nog införskaffa ännu en roaster...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Mickan

Karréspett med små bitar stark korv emellan. Marinerade köttet i rött vin, vitlök, timjan och salvia.
Video meliora proboque deteriora sequor

Sweber

Lite sent kanske men i söndags firade vi en födelsedag hemma och hade lite gäster. Jag grillade 1,5kg karre i småskivor, drygr 2kg kycklinglårfile samt ett par kg blandade korvar. Till detta serverades kokt färskpotatis och grönsallad och en grillsås baserad på grekisk yoghurt.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Pokol


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal