Ekologiskt ja/nej

Startat av Ia, 2009-08-16 23:17

Föregående ämne - Nästa ämne

Ia

Tänker ni ekologiskt när ni lagar mat!? Jag skulle gärna göra det mer, men tycker att det känns så dyrt. Det enda ekonomiska jag köper är mjölk grädde, fil och ägg. Är det ngt speciellt som ni anser att man verkligen ska köpa ekologiskt?
Ia´s Matblogg

Sari

Ekologiska grönsaker och frukt. Jag tycker det är stor skillnad.

Andreas

Sari: Jag har inte märkt nån skillnad på frukt och grönsaker, se denna tråd: Är ekologiska råvaror godare? Berätta gärna vad du (ja även ni andra) upplever för skillnader i den tråden!

Själv lutar jag för tillfället åt att de extra pengar ekologiskt kostar gör störst nytta när det gäller djur, fast då kanske inte främst smakmässigt utan för djurens väl och ve, så ägg, mejeriprodukter och kött är alltså mitt tips.
Den som inte frågar får inga svar.

Ia

Är det ngn som vet en bra ekologisk matblogg? Håller med dig Andreas att djuren borde komma i första hand om man nu ska handla ekologiskt. Men å andra sidan kostar det enormt mkt för naturen att exempelvis köpa bananer från Central Amerika. Svårt det där. Man borde väl egentligen köpa så mkt ekologiskt det bara går!
Ia´s Matblogg

agnetasch

Den ständiga frågan: Är det bättre för naturen att köpa ekologiska bananer från Centralamerika än att köpa närodlade äpplen från Sverige?

Ia

Närodlade äpplen borde väl vara bäst. Eller är det en tricky question? :) Visste ni att vi är det landet som äter mest bananer utöver de länder som själva odlar. Ca 100 st/pers. Kan inte tänka mig att det är så många ekologiska där inte..
Ia´s Matblogg

Morsan

Nej, jag handlar inte medvetet ekologiskt. Men jag försöker handla närproducerat och "djurvänligt" när det går. Kper t ex lamm från en bonde jag vet har sina djur ute och som är snäll mot dem. När jag har chansen kper jag också ägg av sådana som har några höns och som inte har en storskalig äggfabrik.
Helst skulle jag vilja att det fanns en "köttbil", istället för en hemglssbil där man kunde köpa sjysst kött.

CII

Jag väljer alltid ekologiskt om det är jämförbar kvalité och pris. Jag försöker att välja lokala råvaror i första hand, men finns inte det så går köper jag det som finns. Jag köper fisk från lokala fiskaren och bröd från bagaren, kött köper jag ej, men hade jag gjort det så finns det en slaktare i mitt område som säljer ekologiskt kött. Jag bor i Malmö, och har därför lätt att göra mina val då jag har ett stort utbud. Det jag saknar är en riktigt bra grönsakshandlare som har ett fint utbud av närodlade grönsaker.

Mickan

Härodlat och närodlat kommer i första rummet hos mig. Ekologiska inköp gör jag men har länge varit lätt tveksam. Jag tycker dessutom inte att jag kan märka någon smakskillnad!
Video meliora proboque deteriora sequor

Anne

Jag väljer inte nödvändigtvis ekologiskt, om inte produkten i sig är märkbart bättre, billigare eller har någon annan fördel. Jag är tveksam till att ekologisk odling är bättre för miljö, människor eller jorden i stort.
Anne's Food - min matblogg

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal