Bra ställen i Sverige som säljer vattenstenar?

Startat av Johan_, 2009-08-08 08:46

Föregående ämne - Nästa ämne

Johan_

Någon som kan tipsa om bra ställen i Sverige som säljer vattenstenar? Ska till New York ganska snart och tänkte köpa en King combo 1000/6000 där, men om det finns lätt att få tag på här så skulle jag helst slippa dra på den. Vet att det finns en del på nätet från bla JCK (dock inte Kingen) och en del andra ställen men skulle helst vilja kolla lite i en butik. Sen kan man ju få king combon för ca $50 så vill ju inte betala så mycket mer än så. Jag bor i Karlstad men är i göteborg ibland så i närheten av dessa ställen vore bra. Vad använder ni för att jämna ut stenarna efter användning är det bäst med någon typ av stone fixer eller funkar det lika bra med något billigare alternativ?

Johan

Rob

Nakaya, http://www.nakaya.se/index.do har Shaptonstenar som jag tycker är bra (använder själv pro-serien som jag handlat via dem).

Men att hitta det billigare än i USA blir svårt.

Så tunga är de inte...


Johan_

Ok tack Rob. Har du erfarenhet av kingstenar? tycker priset känns rätt för kombostenen 1000/6000 för ca $50 och har sett dem rekomenderade på andra forum. Kan få king 800/4000 för runt $30, men lockar lite med den finare tror jag. Vad tycker ni som har erfarenhet ska man som sin först sten köra på 800/4000 eller på 1000/6000?
Johan

Rob

Jag har en 4000 och hade en 1000/6000 combo.

Jag har lite svårt med 4k stenen, den känns som om den beckar igen alldeles för fort.

Mitt minne av 1k/6k var att den var bättre men det är ett tag sedan jag använde en. Jag tycker dock att det är en bra startsten (och skulle välja den framför 800/4000)

Det finns oändligt mycket info om stenar på ett renodlat knivforum, men det har du säkert upptäckt...

En sista brasklapp, tränar du inte flitigt med vattenstenar så blir inte eggen bra vilken sten du än köper....


dePaul

Citat från: Rob skrivet 2009-08-10 16:44
En sista brasklapp, tränar du inte flitigt med vattenstenar så blir inte eggen bra vilken sten du än köper....
En femetta! Alldeles för många tror att det är fel på diverse utrustning pga usla resultat. Felet ligger oftast närmare än så  ;).

Jag har förra helgen slipat/brynt knivar på en Tormek, Mado, frihand, Spyderco S-maker, musmatta och Lansky. Skillnaden i kvalité är ganska liten och i stort sett helt beroende på ens egna brister i skickligheten att bemästra de diverse teknikerna.

~Paul~

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal