Torka rökt kött

Startat av Bigo, 2013-01-09 16:27

Föregående ämne - Nästa ämne

Bigo

Går det att torka rökt viltsvinskött?!
Håller på med ett försök, men fåt gröna mögelfläckr på köttet!
Är det farligt?
/Bigo

Skogis

Visst går det att torka rökt kött, eller rättare sagt det går att röka torkat kött :)
Men grön mögel låter inte alls bra.
Är köttet varm eller kallrökt? Det blir inte bra att försöka torka varmrökt kött.
Man brukar vakuumsalta köttet först (3-4 veckor) för att sen låta det torka och mogna under någon månad (man håller koll på viktminskningen) och först efter det kallröker man det för smakens skull.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal