Konsten att piffa till tofu

Startat av danielmalm, 2010-06-30 22:40

Föregående ämne - Nästa ämne

danielmalm

Jag ska för första gången i mitt liv ge mig på att laga någonting med tofu. Har dock ätit den förr och upplevt dess påträngande smaklöshet. Men jag är övertygad om att det finns bra sätt att piffa till denna produkt, och jag är dessutom övertygad om att många av er sitter på sådana tips.

Finns det någon läcker marinad/glace man kan göra? Ska man välja något specifikt märke? Jag är inte inne på att göra någon soppa. Det vore mer spännande att steka eller grilla den.

Har ni några tips?

Sari

Det här gjorde jag med tofun häromdagen, skivade tofun i tunna skivor, stekte dem och lade ner dem i en blandning med olivolja, torkad chili, flingsalt och grovmalen svartpeppar.
Serverade tofun kall dagen efter med en potatissallad och grönsaker. Min syster som är vegan var nöjd och glad.  :)

Mickan

Kolla efter recept med deep fried tofu så ska du se att det finns flera goda varianter. Jag tycker att det är godaste sättet. Glöm inte att prova annat än silkentofu!
Video meliora proboque deteriora sequor

danielmalm

Tackar er bägge för era bidrag.
Mickan: Nu får du nog upplysa mig lite. Vad finns det förutom silkentofu, och vilken är den man vanligast finner i mataffären? Och slutligen vad är skilnaden?

jelvis

Krydda den hårt funkar bra tillsammans med olika asiatiska chilipastor.

Denna är min favoriträtt med tofu.
http://taffel.se/recept/ma-po-do-fu

Mickan

Citat från: danielmalm skrivet 2010-07-05 22:04
Tackar er bägge för era bidrag.
Mickan: Nu får du nog upplysa mig lite. Vad finns det förutom silkentofu, och vilken är den man vanligast finner i mataffären? Och slutligen vad är skilnaden?


Det finns krämig tofu som är utmärkt att göra röra på, silken som är ganska len och därtill helt fast, pressad tofu som blir lite mer som fetaost i konsistensen. I många butiker finns både silken och "vanlig" som är lite fastare. Den hårda sorten finns ibland marinerad eller rökt. Kolla hälsokosten samt "invandrarbutiker".
Video meliora proboque deteriora sequor

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal