Torkade äppleskivor - vilken sort?

Startat av marisan, 2010-08-30 16:51

Föregående ämne - Nästa ämne

marisan

Jag är sugen på att torka äppleskivor i min torkmaskin. Är det någon som har förslag på bra sorter som passar för torkning, dvs som både har god smak och bra konsistens?

Mickan

Jag tycker att Gravensteiner eller Alice blir bra. Syrliga äpplen är bäst.
Video meliora proboque deteriora sequor

Sofia

Intressant tråd, torkade äppelringar är ju så gott, särskilt på jul! Måste man ha en torkmaskin, eller kan man torka i ugnen?

marisan

Du kan säkert torka i ugn. Tricket är väl att inte ha för varmt. Jag vet inte vad jag har för temperatur i torkmaskinen men jag skulle gissa på 50-60 grader. En varmluftsugn är att föredra, lägg äppleskivorna på smörpapper och med ugnsluckan lite på glänt så att fukten kommer ut.
Jag provade faktiskt att torka Tranparente Blanche. Smaken blev bra men de blev ganska hårda och lite bruna. Ska testa fler sorter.

Mickan

Om man vill ha dem vita kan man doppa dem i vatten med askorbinsyra. Funkar att torka i ugnen men känns inte klokt att ha ugnen igång så många timmar. Har någon gång kört 50 grader ett tag, 12 h tror jag, och hängde sedan upp på käpp. Trokade kanske någon vecka.
Video meliora proboque deteriora sequor

Anne

Jag testade precis Gravensteiner och Aroma, i torkmaskin. Båda blev helt ok.
Anne's Food - min matblogg

Kari

Mickan, askorbinsyra - berätta vad det gör med frukten. Nyfiken :)

Mickan

Askorbinsyra är en antioxidant och frukten blir alltså inte brun.
Video meliora proboque deteriora sequor

Kari


Andreas

Visst ska det fungera med citron också för att hålla dem vita, fast kanske behövs så hög koncentration att det blir väldigt mycket dyrare än askorbinsyrepulver?
Den som inte frågar får inga svar.

Mickan

Askorbinsyra är en kraftigare antioxidant.
Video meliora proboque deteriora sequor

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal