"Nötkarré"?

Startat av djohansson, 2011-10-17 14:06

Föregående ämne - Nästa ämne

djohansson

Snubblade över det här gamla klippet, nedan, där guiden pratar om "nötkarré" för 99 kronor kilot, som är lika mör som entrecoten och som sitter på framdelen av djuret. Ursäkta min okunskap, men i vilka butiker och under vilket namn hittar man denna till synes bortglömda styckningsdel?

Är det någon som har några erfarenheter av detta kött och kan uttala sig?

http://www.youtube.com/watch?v=cJouwt6wP2k&feature=related


agnetasch

Jag gissar att det är `chuck eye´, en styckningsdetalj från USA/Sydamerika. Man kan tydligen köpa den i argentinska köttstånd o jag tror att "högrevsfilé från USA" hos grossister är ungefär samma sak. Läs mer om det här:

http://kortomgott.taffel.se/2011/03/17/chuck-hogrev-tjurnacke/

Vassa Eggen i Stockholm serverar `Flat Iron Steak´som kommer från högreven. Kan detta vara matsedelsnamnet för skivad o stekt nötkarré?

http://www.denormandiefarm.com/index-3.html

 

djohansson

Så är det kanske! Efter att ha läst blogginlägget tycks det som att det inte finns några enhetliga begrepp.

När jag tänker närmare på det kan väl en "karré" knappast sitta på en kossa eller tjur, såsom vi i Sverige använder uttrycket? Då är det kanske högrevsdelen nära entrecoten man pratar om...

Jag minns att jag, skeptiskt, köpte med mig ett kilo "högrev" när jag passerade Åkersberga i somras. Killen i disken var helt lyrisk när han sa att "det här köttet, från USA, kostar som grytbitar men är så mört att det kan ätas som entrecote", eller vad han jämförde det med. Jag tror att det tog drygt hundra kronor kilot för det och resultatet var fantastiskt

! Jag kanske borde ringa dem och fråga om vad det var för något, och sedan tvinga de lokala ICA-butikerna här hemma att ta in det!

kayaker

/F

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal