Få fram den där crunchiga fyllningen som är i butterfingers

Startat av JonathanN, 2013-10-15 14:09

Föregående ämne - Nästa ämne

JonathanN

Jag har sätt på youtube folk göra det med enbart jordnötssmör och candycorn. Men då blir den bara som mjuk kola i konsistensen. När jag kollar på ingredienserna på butterfingers så tycks det för det första inte alls vara jordnötssmör i utan krossade torkade jordnötter, sedan så har de i majssirap/glukossirap, socker (förstås), mättad palmkärnolja, mellas, mindre än 1% vassle, cornflakes, fettfri mjölk, salt, mjölksyra, sojalecitin (undviker jag gärna då jag läst att det inte är bra för oss), sojaolja, majsstärkelse, aromämnen och citronsyra. Vet inte om vissa av dessa ingredienser används i den kodade chokladen och i så fall är de ointressanta. Vilka av de här ingredienserna tror ni är nödvändiga för att få samma smak och liknande konsistens och vilka skulle kunna tas bort? Kan tänka mig att aromämnena används för extra jordnötssmak så det kan nog ersättas med jordnötssmör.

Så vad tror ni? Hur kan man bäst få samma smak och liknande crunchighet? Kanske räcker det med Majssirap, socker, torkade jordnötter, cornflakes och lite jordnötssmör?  :)

Andreas

Fast det är ett till problem också förutom ingredienser, och det är hur tillagningen sker...
Den som inte frågar får inga svar.

JonathanN

En teori kan ju vara att göra liknande som med knäck. Med rätt mängd tillagd krossade jordnötter, cornflakes och jordnötssmör kanske det går? Är egentligen bara en amatör gällande bakning men gillar att baka och laga mat lite då och då. Med andra ord så kan ni gärna rätta mig om ni har bättre idéer.

webguide

Testa:
    2,2 dl jordnötssmör (med bitar av jordnötter)
    1 tsk vaniljexktrakt
    4,5 dl strösocker
    1 dl vattem
    1,5 dl glukos
    1 tsk bakpulver

Blanda vanilj, bakpulver och jordnötssmör i en bunke och ställ åt sidan.
Koka upp socker och vatten och tillsätt glukosen till den kokande lagen, koka till 150 grader ta av från plattan och rör ner jordnötssmörsblandningen till en slät smet. Häll smeten i en bakplåtspappersförsedd form, efter ett par minuter kan du du skära till bitarna. Låt dem svalna helt sen kan man om man vill täcka dem med choklad.

Översättning av ett engelskt recept och jag har inte provat det själv! :)

Här är originalet: http://candy.about.com/od/otherchocolaterecipes/r/nutterfingers.htm

Andreas

Citat från: JonathanN skrivet 2013-10-16 15:07
En teori kan ju vara att göra liknande som med knäck.


Knäck är väl mer sådär lite segt, inte speciellt krunchigt? När jag tänker krunchigt så tänker jag mer en spröd känsla, ungefär som goda hembakta småkakor. Men det är ju då vad man menar med krunchigt, skulle väl även säga att jordnötter är krunchiga i sig själva. Har aldrig ätit butterfingers så jag vet inte vad slutresultatet skall bli. Finns de att köpa i vanliga matbutiker?

Citat från: webguide skrivet 2013-10-17 09:02
Testa:
    2,2 dl jordnötssmör (med bitar av jordnötter)


Jordnötssmör är en knepig ingrediens tycker jag, det kan rätt rejält i sammansättningen (jordnötshalt) och vid bakning kan proportionerna göra stor skillnad...
Den som inte frågar får inga svar.

JonathanN

Man kan köpa butterfingers på hyllan där det finns bl a importerat godis och som du kanske vet så när man köper importerat godis så kostar det betydligt mer. De affärer jag har sett dem i är Ica Maxi och om jag inte minns fel Ica Kvantum (mycket möjligt att det finns att få tag på i de flesta mat butiker som säljer importerade varor).

När jag tänker på knäck så tänker jag på hårda som karameller. Kanske för att de få gånger som jag ätit knäck så har det varit knäck klubbor...

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal