Mora of sweden Kockkniv Classic 1891

Startat av spenaten, 2015-06-28 13:13

Föregående ämne - Nästa ämne

spenaten


agnetasch

Om den är likadan som den gamla Morakniven för kockar (med plastskaft) så tycker jag den är bra. Jag har en på 17 cm, en på 21 cm + en brödkniv. Alla flitigt använda.

spenaten

Vet inte om det är samma, antar att du har en frost? Gillar designen av den nya kniven, lite sugen är jag  ;D

agnetasch

Visst är den snygg den nya kniven! Skulle för utseendets skull byta ut mina limegröna vilken sekund som helst MEN plasthandtagen är ergonomiska o mycket behagliga att arbeta med. Det verkar inte som om dom går att köpa längre. Det beror nog på färgen, folk är mer designinriktade nu för tiden o vill väl inte förfula sina kök med kräkgröna knivskaft.

Vet inte vad du menar med 'frost' Är det en sån här? 

kayaker

Citat från: agnetasch skrivet 2015-06-29 07:23
Om den är likadan som den gamla Morakniven för kockar (med plastskaft) så tycker jag den är bra. Jag har en på 17 cm, en på 21 cm + en brödkniv. Alla flitigt använda.

Nope.
http://www.moraofsweden.se/kockknivar/kockkniv-classic-1891-rod
/F

agnetasch

Att skaftet inte är detsamma ser t.o.m jag ;) men vad är det för skillnad på bladet?

spenaten

Ingen aning om det är någon skillnad, därav frågan om någon testat kniven, frost är deras märke för proffsen som jobbar i kök (vad jag förstått)

agnetasch

Nu tittade jag ordentligt på deras hemsida o hittade märket Frost. "Slaktknivar för proffs" du milde, mitt bland lammflåknivar o buköppnare hittar jag mina köksknivar. Fast bara med svart skaft, som sagt; den kräkgröna har utgått ;D
Jämför man denna 4216 med Classic 1891 är det bara bladtjockleken som är lika. Bladlängden är snarlik; 21,6 mot 22 cm (Synd att classicen inte finns i 17 cm, det är den kniven vi använder mest) Det står inget om bladets hårdhet på classicen så det går inte att jämföra dessa båda knivar. Synd, jag trodde jag skulle kunna hjälpa dig :( 

spenaten

Tvärtom, du har skrivit en del om dina frost knivar och dom är intressanta med tanke på att dom är mycket prisvärda.

agnetasch


Karl Erik Schough

Det finns många olika frostknivar (bortsett från utseendet). Den finaste har laminatblad, dvs ett mjukare stål vikt runt ett hårdare. Det står laminated på dem så om ni hittar en sån på loppis så köp den. Detta gäller i och för sig mest för Moraknivar. (men ändå)Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal