Vad blir/blev det till middag idag 2010?

Startat av bryggens, 2010-01-03 15:51

Föregående ämne - Nästa ämne

bryggens

Welsh Rarebit som liten förrätt, sen fläskfilé med fetaost m.m inbakad i filodeg.

kryddburken

Igårkväll åt vi en himla god kall potatissallad på mandelpotatis. Rostbiff, rökt oxinnanlår & tillbehör; syltlök, marinerade vitlöksklyftor, rostad lök, sallt & varma baguetter med chilismör!  :D Gott va de!
http://kryddburken.se/2010/01/03/middagsbjudning-buffetips/

Lena Marie

Det blir Cottage pie med grönsallad. Bra jullovsmat :)
Alma Mater - mat är gott

annamaria

I kväll serveras det hemgjorda Vårrullar (färs, morot och glasnudlar) och vitkålssallad.

Sara W

Nötköttsgryta med fänkål, broccoli och fetaost. Den görs idag på ryggbiff som får marinera i olja, balsamvinäger, vitlök och soja. Marinaden åker ner i traktörpannan och är grunden till såsen. Väldigt mustig och god.

smakakarin

Idag blev det Canneloni med spenat och riacotta till lunch. Lite rester  ;D

http://ensmakavkarin.wordpress.com/2010/01/04/vegetarisk-canneloni-och-promenad/


Nästa gång ska jag dock gratinera Cannelonin lite i ugnen före servering!

Sari


Sara W

Sambon lagade en het chorizosås till pasta. Svamp, rödlök, paprika, chorizo och crème fraiche paprika/chili. Gott och riktigt hett.

crlhrv

tjälknöl på älg med trattkantarellsås, buljongpotatis och rödvinbärsgelé
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Kari

Tomatsoppa på Mutti och lite chili. Meatless Monday, ni vet :)

Lena Marie

Alma Mater - mat är gott

Sara W

Idag blir det fransk fiskgryta med massor av färska räkor. Efter det blir det hjortronparfait med mandelströssel och hallon. Kul med gäster så att man kan festa till det lite.



kryddburken


Lena Marie

Alma Mater - mat är gott

Sari

Igår gjorde jag köttfärssås och spagetti.

PernillaW

Igår blev det en heltstekt ryggbiff som jag fyllde med salviapesto (salvia, parmesan, pinjenötter, olivolja). Till det en sås på vad som fanns hemma men kan väl mest liknas vid en upphottad madeirasås. Ugnsbakade rotsaker. Sallad.
Löjligt gott blev det!


ena

ett riktigt långkok blev det här, nästan 4 timmars småputtrande... en chili con carne på högrev o rimmad fläskkotlett... med timjankokta vita bönor o rotsaker... o så chili då.... 
serverades med en gucamole o nybakt surdagsbröd -perfekt vintermat!!!
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Annonser

Powered by EzPortal