Många kockar är förstås sponsrade, bl a av Mac och Global.
~Paul~
~Paul~
This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.
Citat från: Gilius skrivet 2011-02-08 20:23
@dePaul
Har du en länk till den ?
Citat från: crlhrv skrivet 2010-06-22 19:13Muhréns har vid ett antal tillfällen totalt saboterat knivar. Personligen skulle jag inte lita på dem.
jag lämnar in mina knivar på muhréns i göteborg och betalar 35 kr per slipning (kniv, yxa, etc.) för ett perfekt resultat
Citat från: Hannes skrivet 2010-08-13 16:20Hej Hannes och tack för de vänliga orden. Det var på ren tur att jag uppmärksammade den här tråden. Är inte här så ofta längre.
1. köpte jag även en Spyderco sharpmaker.......när jag läste en av trådarna här så stod det att sharpmakern inte slipar utan bryner knivar?
2 innebär det då att jag bör bryna kniven ngn gång i veckan med de vita stavarna som kom med eller skulle detta "slita" för mycket på kniven?
och att jag i så fall inte behöver använda ett keramisk bryne (vilket jag endast skulle va tacksam för pga att jag inte har ngn kunskap om vinklar mm som man bör ha om man anväder sig av ett sådant)?
3. Jag läste också att de flesta japanska knivar inte kommer färdigslipade utan bara grundslipade. ........Någon som vet om denna kniv kommer grundslipad endast?
Citat från: Hasse skrivet 2009-12-15 17:22Hm, vanlig nötrulle (ej hackekött) är svårt att få till rätt i samband med stekning. Man måste pricka in tiden alldeles perfekt annars blir köttet - precis som du skriver - en skosula.
Men kan man verkligen steka rulle som biff? Jag är rädd att det blir rena skosulan. Eller är köttet preparerat på något speciellt vis?
Citat från: annamaria skrivet 2009-11-01 19:32Du bör utgå från en brun grundsås (klassisk fransk), Sauce Espagnole. Till denna adderar du i slutskedet tryffelolja (egentligen spad) och hackad tryffel. Du reder av med potatismjöl utrört i lite vatten och blankar av med äkta smör. Smaka av. Klart.
Hur gör man tryffelsås eller vad det nu är.....?