Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Mickan
 - 2009-08-04 21:36
Åh, nu är jag tillbaka!

Jag gör flera olika sorters granita och det finns egentligen två huvudspår som jag ser det. Helt naturell grund med t ex melon eller lätt sötad dito. Om man har en riktigt söt galiamelon kan man bara mixa den, frysa, röra några gånger under infrysningen och sedan skrapa upp isiga flagor i ett snyggt glas. Om man har syrligare basingrediens som t ex citron blandar man med sockerlag. 
Skrivet av Filippa
 - 2009-07-29 09:57
Mickan, hur gör du din granita ?
Skrivet av Mickan
 - 2009-07-28 15:39
Lite alkohol är gott och ger också en lite mjukare glass eller sorbet.

Vi ska väl inte glömma bort granitan? Rött vin ger toppengod dito.
Skrivet av Filippa
 - 2009-07-28 10:01
ja, visst finns det recept ! Glass är otrevligt gott ....:-)

Jag tar de flesta från Smaskens-Annika (http://www.smaskens.nu/search/label/Glass) men har även gjort glass med mascarpone. Nu har jag inte receptet här men jag tror det var 1 burk mascarpone, 1 dl socker, och 2 dl röd mjölk som vispas ihop med valfri smaksättning. Kokos är gott, så även grapefrukt, citron, lime, etc. Kör i glassmaskin i 30 minuter ca och frys i någon timme efter för mer "frusen glass".
Skrivet av kryddburken
 - 2009-07-07 19:56
Idag gjorde glass i två olika smaker. En Mango/Citron och en Jordgubb/Vanilj. Himmelskt gott och svalkande nu när värmen är tillbaka!  :P
http://kryddburken.wordpress.com/2009/07/07/mango-och-jordgubbsglass/
Skrivet av Pokol
 - 2009-06-13 11:55
Det måste finnas en massa recept på goda glassar eller sobet i detta forum.
personligen gillar jag lite syrligare smaker. Som denna tesorbet

http://sybariterna.blogspot.com/2009/06/tesorbet-perfekt-i-all-sin-enkelhet.html

Annonser

Powered by EzPortal