Citat från: Andreas skrivet 2017-12-23 17:37
Fast spelar det nån roll med "bättre och jämnare uppvärmning" när maten ändå ligger i badet många timmar? Jag menar att efter tillräckligt lång tid så blir det jämnt varmt överallt hursomhelst?
Citat från: Skogis skrivet 2017-12-26 17:28
då är all vacuumpackad livsmedel sous vide. Riktigt så exklusive är inte prickigkorven i pinnpack på Coop.
Citat från: Mat-Janne skrivet 2017-12-19 18:24
Helt riktigt. Ofta kallas själva cirkulatorn "sous vide" (franska för under vacuum). Sous vide syftar på att man lägger råvaran i en påse och med en maskin suger ur luften. Man har då tagit bort det mesta av syret och får då en bättre hållbarhet så man kan förvara påsen i frysen betydlig längre än i en vanlig förpackning (som innehåller syre).
Men man kan även lägga påsen i ett vattenbad med kontrollerad temperatur för tillagning. Det är det som cirkulatorn gör. Fördelen med en påse utan luft är att vattnet kommer åt råvaran utan att det är någon luft emellan och därmed sker en bättre och jämnare uppvärmning.
Citat från: Andreas skrivet 2017-12-23 17:37
Fast spelar det nån roll med "bättre och jämnare uppvärmning" när maten ändå ligger i badet många timmar? Jag menar att efter tillräckligt lång tid så blir det jämnt varmt överallt hursomhelst?
Citat från: webguide skrivet 2017-05-01 10:34
Rent tekniskt blir det inte sous vide om du lägger råvaran i en zippåse eftersom du inte kommer att skapa vakuum i den.
Citat från: agnetasch skrivet 2017-04-26 08:02
Jag läste i Svensk Jakt att nu har sous vide tagit steget "från restaurangen till köket" Med ett enkelt köksredskap + en zippåse är det nu möjligt för alla att tillaga sitt kött med sous vide.
Är det någon som provat denna apparat? Fördelar (Pris?Storlek?) Nackdelar?
https://www.coolstuff.se/KitchPro-Epicure-Sous-Vide-Maskin/13001?LGWCODE=13001;133249;7887&gclid=CN7_xsS3wdMCFVXPsgodvRYM6w
Citat från: Skogis skrivet 2017-04-26 15:27Är nöjd med resultatet men senaste funderingen är om man ska bryna köttet i stekpanna innan eller bränna det med gas efter sousviddandet? Har bränt efteråt hitintillsEn av kockarna i Svensk Jakt brynte först o sous vidade sedan. Jag tror det var fasanlår han använde (sous vide måste vara det perfekta tillagningssättet för dom sega påkarna på kapplöpningshöns
Citat från: Johan_ skrivet 2017-04-26 14:38För oss blev det inget köp, Jag gillade det och tyckte det var en kul grej men min fru var inte lika imponerad och då hade det inte blivit så mycket använtHar en känsla av att det skulle bli samma sak hemma hos oss