Hmmm, vet inte om det här är rätt forumkategori...
Men en sak angående kokosmjölk, de flesta fabrikat förutom Kung Markatta är tillverkade på extrakt (eller en blandning av kokosnöt och tillsatser), exempel:
Kung markattas kokosmjölk - Ingredienser: Kravmärkt Kokosnöt (60%), vatten.
Icas kokosmjölk: Kokosnötsextrakt, Vatten, Förtjockningsmedel (E466), vegetabiliskt emulgeringsmedel (E435).
Nu är jag ingen generell motståndare mot E-nummer, men jag tycker att det är fel att sälja det som kokosmjölk när det inte riktigt innehåller kokosmjölk utan en extraktbaserad produkt som mha tillsatser ges samma konsistens som kokosmjölk. Om man gör egen kokosmjälk så tar man en kokosnöt, river köttet kokar upp det med vatten och silar av köttet, alltså samma metod som Kung Markatta använder sig av.
Men en sak angående kokosmjölk, de flesta fabrikat förutom Kung Markatta är tillverkade på extrakt (eller en blandning av kokosnöt och tillsatser), exempel:
Kung markattas kokosmjölk - Ingredienser: Kravmärkt Kokosnöt (60%), vatten.
Icas kokosmjölk: Kokosnötsextrakt, Vatten, Förtjockningsmedel (E466), vegetabiliskt emulgeringsmedel (E435).
Nu är jag ingen generell motståndare mot E-nummer, men jag tycker att det är fel att sälja det som kokosmjölk när det inte riktigt innehåller kokosmjölk utan en extraktbaserad produkt som mha tillsatser ges samma konsistens som kokosmjölk. Om man gör egen kokosmjälk så tar man en kokosnöt, river köttet kokar upp det med vatten och silar av köttet, alltså samma metod som Kung Markatta använder sig av.