Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - agnetasch

1
Rätta takter! Aldrig slänga mat i onödan ;D
2
Fryst, upptinat smör uppför sig precis som vanligt smör.

Budgetvariant av bredbart smör; 500g smör + 4 dl matolja + 4 dl vatten ;D
3
Frys det som det är, eventuellt i mindre bitar om du är småkonsument. Jag har alltid en 3-4 paket i frysen som jag köpt när det är extrapris.
Vitlökssmör är inte det bästa alternativet, jag tycker det tappar lite av smaken i frysen.
4
Var hittar du kotlettrad med svål?
5
"Man får vad man betalar för" heter det ju. Är högreven dyrare än bringan?
7
Det var t.o.m dyrt med 89:-/kg. Igår tog dom 20:-/kg på COOP för svensk färskpotatis
8
Blanda grönsakerna med lite hackad kyckling och gör en soppa.
Lägg i ugnsform, häll ostsås över och gratinera.
Mosa grönsakerna, blanda i ägg och stek som vegetariska biffar.
Blanda grönsakerna med brynta bitar av kryddig korv. Krydda med paprika och kummin.
Mosa grönsakerna ordentligt och ät till fläsklägg eller rimmad kyckling.
+ tusen andra användningsområden ;D
9
Röd lök=rå lök, gul lök=tillagad lök. Så tänker jag. Rödlök i grekisk sallad, som dekoration på snittar och i ättiksinläggningar. Gul lök i Jansson, sjömansbiff m.fl varma rätter.
Enda gången jag blandar färgerna och alltså har röd lök i varm mat är i klyftpotatis.
10
CiteraVad smakar stärkelse?
En tesked potatismjöl borde ge svar på den frågan ;D
11
Om du vill slippa köpa nya formar kan du ju alltid lägga bakplåtspapper på plåtarna och låta gratängformarna stå i blöt en dag så behöver du inte gnugga.
12
Jag lyckades skaffa kundkort hos Axfood genom att registrera mitt namn = enskild firma.
Handlar frysta lingon där till bra pris (jag hatar att plocka bär i skogen) plus att dom ibland kan ha extrapriser så man baxnar. Gäller bara att ha plats hemma ;D

Lycka till med ditt bacon. Än är det väl inte för varmt med kallrökning?
13
Svarta oliver måste du väl ha på också. Eller?
14
Oj! Jämfört med mitt kök är allt det där toppmodernt :-[
Kul med förklädena; "husfar" och "husbarn", hahaha.
Elektronugn? Kallade man verkligen mikron det?
15
Vilket klipp! Hur mycket florsocker gör du igång på ett år? ;D
16
Jag personligen tycker det blir för sött. 50/50 blir bäst upptäckte jag när jag skulle grava fisk innan jag kallrökte den (najadlax t.ex) Då experimenterade jag med olika förhållanden mellan salt och socker. Fiskarna med mer socker än salt smakade urk medan se saltade blev lite för salta. 50/50 smakade bäst så jag beslutade att dom smakade bäst även som "bara" gravade. Dessutom är det lättare att komma ihåg att det ska vara lika mycket av vardera när man ska svänga ihop en grav-rub lite kvickt (som vi säger i De Minnessvaga Förening) ;D
 
17
Det är socker som är gott ;D  Eller rättare sagt ger laxen en mjukare konsistens. Förr hade jag mer salt på gravlaxen och fick en tvättbrädehård slutprodukt. Numera tar jag fifty-fifty och är rätt nöjd med det.
18
Jag blev lite nervös; min senaste knäcke-favorit är Wasas Runda Sesam. Är dom också fyllda med små gasballonger av sesam? :o
19
Du får frossa i maträtter som man inte förväntar sig någon smak av. Sparrissoppa, frikadeller, äggstanning/äggröra, kokt kyckling, stuvade grönsaker, kalvkorv, kokt torsk. Tvekar du att salta på maten; använd citron i stället. Det ger en illusion av salt och är basiskt och välgörande för kroppen.
Lider med dig. Efter en våldsam bukhinneinflammation upplevde jag att allt smakade bränt gummi >:( Traumatisk upplevelse för en matnörd.
20
Ett huvud isbergssallad kan man hålla liv i hur länge som helst om man inte skär i det. Plocka i stället blad efter blad vid behov o stoppa det sen i plastpåse som vakumförsluts mellan varven.

Annonser

Powered by EzPortal