Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Hasse

1941
Fredrik Goldhahn: Jag är mycket intresserad av en mer ingående rapport. Kan du inte skriva här?
1942
Ja, rökt tonfisk är ju vansinnigt gott, men hittills har jag bara använt LS i köttmarinader. Men jag måste prova med tonfisk.
1943
Då kan man ju fråga sig vad bindväv är. Eller, det är kanske bäst att inte veta. *RYS*
1944
Tack för tipsen!

Mikron är utesluten. Den värmer alldes för ojämt precis som Andreas säger. Men jag ska ta till mig det där med att köttet kanske inte behöver vara så varmt. Nu är steken slut, men jag ska prova nästa gång det vankas helstekt biff.
1945
Citat från: Andreas skrivet 2007-08-13 10:43
Ja fast kan man verkligen vara säker på att de sydamerikanska korna och kalvarna har det så idylliskt som du beskriver? Jo, jag har också fått samma bild, men detta är väl en bild som importörerna målat upp, så frågan är hur sann den är..?

Man kan naturligtvis inte vara säker, men om det kom ut att importörerna ljuger om sina produkter så skulle det säkert innebära att de försvann från marknaden illa kvickt.

Men jag tycker att det är tragiskt att man ska behöva köpa utländskt kött om man vill ha kvalitetskött till ett hyfsat pris.
1946
Jag använder Liquid Smoke, men överdosera inte! Se gärna nedanstående länk.
http://www.recepthjalpen.se/rokarom.html
1947
I min lilla stad finns det, förutom en liten asiatisk butik och en lokal kötthandlare, ICA, COOP, Lidl och Netto att välja på. Dessa fyra är medelstora eller stora butiker.

Jag handlar aldrig på COOP på grund av höga priser och ingen kvalitetsskillnad mot de andra vad jag kan se. Netto har dåligt sortiment och känns ofräscht på något sätt, även om jag inte riktigt kan sätta tummen på vad. ICA är för det mesta bra, även om jag tycker att köttsortimentet är uselt. Lidl är också bra om man vet vad man vill ha. Sortimentet är ganska begränsat, men vissa varor är mycket bra till bra priser. Lidl har en mycket bra grönsaksavdelning.

Det är märkligt att tyska varor är billigare än motsvarande svenska. Jag är övertygad om att de svenska distributionsleden av svensk mat måste tänka om, om de ska klara konkurrensen från utlandet. Jag tror att det tas ut alldeles för höga vinster i de svenska mellanleden.

Asiatisk mat är inget som jag har provat på att laga, så i den asiatiska butiken har jag endast handlat några småsaker. Den lokala kötthandlaren är bra, men ofta lite för dyr.
1948
Jag köper gärna sydamerikanskt kött där korna och deras kalvar har fått gå tillsammans, utomhus och har endast ätit färskt gräs. Dessutom är det kött från köttrasdjur och inte mjölkkor som det ofta är i Sverige. Bra bris är det också.

Då kan man ju tycka att det är vansinnigt att transportera köttet runt halva jorden och - ja, det är det naturligtvis. Men man måste väga in att korna endast ätit sin naturliga föda och det har alltså inte krävts någon konstlad energikrävande raffinering till djurens foder.

Svensk djurhållning är säkerligen bra, men jag är långtifrån säker på att den är världsbäst.
1949
Jag håller med vad som antytts tidigare, att man inte riktigt kan välja det ena eller det andra. Det beror på vilken rätt man ska krydda.

Själv använder jag oftast svartpeppar som allroundpeppar, men i t.ex. dillkött är det vitpeppar som gäller.
1950
Om jag minns rätt, så är EU:s definition av kött generösare än den tidigare svenska. Men jag är osäker. Jag fick en träff på EUR-Lex[1] och enligt den sidan verkar kötthalten bestämmas med hjälp av en formel efter analys. Tyvärr finns inte formeln med på sidan. Men jag har en känsla av att det kan finnas ganska mycket fett (och annat?) och ändå kallas kött.

[1] http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31989R0226:SV:HTML
1951
Hej på er!

Matforum verkar vara ett kul ställe, så jag passar på att presentera mig med en fråga.

Jag har brynt och stekt en bit rostbiff på drygt ett kg i ugnen vid 125 grader till en perfekt rosa färg. Avnjutit den varm i skivor tillsammans med råstekt potatis och vitlökssmör. Mums! Men, eftersom jag är ensam i hushållet så kan jag inte gärna sätta i mig allt på en gång. Är det någon som har ett tips om hur jag kan värma upp resterna av steken utan att förlora saftigheten och den rosa färgen? Kan man tex. värma bara ett par skivor lagom till en person?

--
Hasse

Annonser

Powered by EzPortal