2023-02-07 22:37

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Allmänna diskussioner / Spel med mat-/dryckteman
Senaste inlägg av Annika_B - 2022-12-19 13:55
Hejsan! Vet du några spel med mat-teman som du anser är riktigt bra? Jag vet många frukt- och bär slots, liknande Sweet Bonanza, men skulle vilja veta mer om vad det finns. Vänligen skriv inte slots, jag gillar inte casinospel. Tack)
2
Arbetet med årets prinskorvar påbörjas nu. Ska hämta råvaran till fjälsterna idag, 2 omgångar tarm från lamm ligger och väntar på mig hos en bonde i närheten.
Rensade och klara räcker dom till ungefär 10-12 kg prinskorv.
3
Råvaror, halvfabrikat / SV: Genomsteker ni hamburgare ...
Senaste inlägg av Skogis - 2022-11-29 08:06
Vill du ha den rosa borde du kunna tillaga den med sous vide till önskad innertemp innan du grillar den.
Ligger burgaren bara i tillräckligt länge borde den bli säker.

Leta på nätet så lär du nog hitta olika förslag.
Men jag håller med dig, en saftig burgare är god.
4
Råvaror, halvfabrikat / Genomsteker ni hamburgare av n...
Senaste inlägg av andersb - 2022-11-28 21:48
Brukar ni alltid genomsteka hamburgare om ni gör dom på färdig nötfärs? Jag gillar egentligen dom ganska rosa inuti, men numera verkar det som att man ska undvika det på grund av riskerna för ehec. Hur brukar ni göra?
5
Allt om sous vide / SV: Rimmad oxbringa
Senaste inlägg av Skogis - 2022-11-27 14:24
En uppdatering
24 timmar gjorde köttet bättre.

Bringan är lika hård som innan men nu sitter inte köttfibrerna ihop så förtvivlat när jag provsmakade.
Smaken är bra och nu är den ätbar utan att få träningsvärk i käkarna.  :)
6
Allt om sous vide / SV: Rimmad oxbringa
Senaste inlägg av Skogis - 2022-11-27 09:27
24 timmar vid 62° ändrade inte texturen något nämnvärt.
Då är det som vanligt, halvfabrikat är inget för mig.

Får väl bita i det sura äpplet och äta rimmad bringa som pålägg fram till midsommar :o

7
Allt om sous vide / SV: Rimmad oxbringa
Senaste inlägg av Hasse - 2022-11-26 16:23
Jag har försökt tillaga rimmad oxbringa sous vide vid olika temperaturer utan att lyckas. Det som blivit bäst är att på traditionellt sätt sjuda den i vatten.

Men prova för all del. Jag skulle dock köra varmare än 58 C.
8
Allt om sous vide / Rimmad oxbringa
Senaste inlägg av Skogis - 2022-11-26 10:01
Slog till på en färdiglagad (sous vide tillagad) rimmad oxbringa senast jag var på snabbgross men är inte alls nöjd med vad jag fick. Den är som en planka och i mitt tycke inte färdig.

Skulle det funka att köra 10-12 timmar till vid 58° i sous vide för att få den iaf lite mörare, eller är det kört?
Blir mycket pålägg om det inte går för den väger 3,5kg.  :(
9
Allt om knivar & skärbrädor / Skärbräda till fisk
Senaste inlägg av Matglade79 - 2022-11-14 10:16
Jag har växlat över till att bara använda träskärbrädor för kött och grönsaker. Men för fisk har jag fortfarande en i plast för jag inbillar mig att det är svårt att få bort fisklukten från en träskärbräda. Nu behöver jag byta ut min fiskskärbräda i plast. Så frågan är, ska jag köpa plast igen eller satsa på en i trä? Kan man till och med ha samma skärbräda till fisk som till kött? Hur gör ni?
10
Övrigt om mat / SV: Bäst före datum har passer...
Senaste inlägg av Skogis - 2022-11-04 07:50
Efter en koll i skafferiet hittade jag en burk med såsbas av samma märke, oöppnad och med lite mörkare färgtoner i över delen av burken.
Bäst före? mars 2006  :)
Synd att jag inte visste att den stod där, då hade jag sparat 24:-  ;D
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal