Glasburk för Sous Vide och Tryckkokare?

Startat av BjornE, 2015-02-05 13:24

Föregående ämne - Nästa ämne

BjornE

I flera av recepten för Sous Vide och Tryckkokare står det att man ska använda speciella "Mason Jar" burkar av glas och tvådelade plåtlock. Var hittar ni dessa till vettiga priser?

webguide

Vilka recept menar du? Sous Vide involvera inte glasborkar.

Skogis

Dom används i Modernist cuisine at home när man gör diverse grejer i tryckkokare, men jag vet inte om jag vill kalla det Sous vide precis.

Mason jar är inte billigt någonstans men klaraform.se har många varianter.

kurt

De används för konservering i form av hermetisk inkokning, men vet man inte vad det är för burkar man skall använda så skall man definitivt inte experimentera med inkokning

lmannheimer

Vettiga priser är väl just problemet i Sverige när det gäller mason jars. Finns att köpa på en del ställen, t ex här (http://klaraform.se/mason-jars-och-mjolkflaskor/) och här (http://www.leilasgeneralstore.com/sv/articles/2.38.2758/ball-widemouth-047-liter), men billigt är det verkligen inte.

Visst borde det finnas några bra svenska motsvarigheter, men jag har tyvärr dålig koll på vad det skulle vara. Men det används absolut glasburkar inom sous vide-matlagning, till exempel i det här receptet på Crème Brûlée: http://www.chefsteps.com/activities/creme-brulee.

Hasse

Går det inte att använda en vanlig "svensk" konservburk av glas med gummipackning?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal