Framdelskött från dovhjort till korv

Startat av Skogis, 2015-02-15 09:59

Föregående ämne - Nästa ämne

Skogis

Köpte en skinka från dovhjort av en jägare i helgen och passade på att fråga om framdelsköttet. Han hade bara sadel och skinkor till försäljning. Va ska du med de till? blev svaret. Dom tog aldrig tillvara på det, så han var mycket oförstående.

Förstår att man sållar när man stycka om frysen är full, vilket den var. Men han sa att visst kunde jag få köttet när han sköt ett djur nästa gång. Men är det lönt? Beroende på hur skottet har tagit behövs det skäras rent för blyföroreningar så det blir kanske inte så mycket kvar.

Dovhjortskorv låter annars väldigt gott.

agnetasch

Måste vara ett väldigt klumpigt skott om det inte blir något framdelskött kvar på en hjort. Till o med på ett litet rådjur blir det mycket kvar; högrev, bogstekar, hals, bringa o läggar. Grovstyckar han i skogen o låter framdelsköttet ligga kvar? Om han har så fullt i frysen, varför jagar han så ofta? Ursäkta men jag blir lite upprörd av att höra om ett sånt resursslöseri :o

Skogis

Han har till uppgift att skjuta av ett bestånd dovhjort. Tur att jag frågade honom för nu kommer inte köttet att gå till spillo :)
Blev väl inte upprörd men tycker ändå att det är ett förfärligt resursslöseri att inte ta tillvara på köttet.

agnetasch

Gör köttfärs! Massor med köttfärs! Finns inget bättre till köttfärssås :)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal