Långfredagsmat?

Startat av Psilander, 2015-03-26 17:07

Föregående ämne - Nästa ämne

Psilander

Av tradition har jag ansvarat för långfredagsmiddagen för familjen. Försöker hålla den klassisk, konservativ, vårlig och samtidigt elegant och gott. Tidigare år hr det blivit tex gäddqueneller i saffranssås, ungsbakad röding och gärna primörer till.

I år saknar inspiration, är tacksam för förslag. Gärna vintips också

Förrätt
antingen nångo soppa (mandel, hummer, ärtor, nässel) eller klassisk sydtysk spargel med hollandaise och löjrom

varmrätt
???

efterrätt
???

agnetasch

Det här är påskmat för mig  :)

Nässelsoppa med pocherat ägg
Kall, ugnskokt havsöring/laxsida med hollandaise, sparris o dillslungad färskpotatis
*Persikoglass med rullrån

*½ l vispad grädde, en burk söt kondenserad mjölk + 1½ dl persikolikör

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal