Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Halv Tomte
 - 2019-12-24 09:14
Jag tyckte rapsgris-julskinkan var den godaste jag smakat.
Köttet är magrare och därför troligen hälsosammare.

Ska tillägga att jag normalt sett inte gillar fett på kött
är mer förtjust i vilt & magert kött.

För fettälskarna är nog inte rapsgriskonceptet något att ha,
men för dem som mig vill äta lite nyttigare och minska kött
intagandet är det perfekt!

God Jul
Skrivet av Steffe
 - 2014-07-31 18:38
Av rapsgrisen säljs 30% inom konceptet, resten går in i den vanliga produktionen....men Scan kallar det en succé!!!!
Den största skillnaden är priset...men som personal på Scan kan du köpa det för 30-40kr/kg via personalköp!
Skrivet av Åbjörn Westerman
 - 2014-03-28 10:43
På väg hem, vrål hungrig, tag en packet fläskkarré, krydda med salt och svartpeppar, stekte, tag ett par tuggor.
Då var jag tvungen att titta på datummarkeringen, detta var min första tanke, att det var gammalt, för gott var det inte
detta för ett pris på 95 kr/kg.
Första och naturligtvis sista gången jag köper/äter rapsgris.
Skrivet av Andreas
 - 2013-07-10 14:06
Citat från: agnetasch skrivet 2013-07-09 08:12
ÄNTLIGEN har jag provsmakat rapsgris! .... Smaken var densamma som hos vanlig karré o knappt det, konsistensen var snäppet sämre. Köttet gjorde lite motstånd när man skar i det, det var liksom lite grovt.


Iofs. är det kanske lite i linje med vad Christian Hellberg på Griffins Steakhouse i Stockholm säger i mitt citat i första inlägget ovan "- Köttet har en väldigt bra och mild smak."

Mild går ju att tolka som smakar inte så mkt.

Å andra sidan så säger Claes Friberg på Malma gård vid Kinnekulle i Västergötland: "- Köttet blir smakrikare..."

Vem skall man tro på egentligen?  ???  ;)
Skrivet av kayaker
 - 2013-07-09 11:38
Bara det faktum att det är Scan som marknadsför "rapsgris" gör att jag drar öronen åt mig. Scan symboliserar "den onda sidan". :)
Skrivet av agnetasch
 - 2013-07-09 08:12
ÄNTLIGEN har jag provsmakat rapsgris! Köpte fläskkarré av rapsgris på Martin Olsson o grillade i skivor i går kväll. Tyckte det var bättre att prova karré i stället för kotletter; fläskkarré kan jag, kotletter köper jag aldrig.
Besvikelse kan jag bara säga. Smaken var densamma som hos vanlig karré o knappt det, konsistensen var snäppet sämre. Köttet gjorde lite motstånd när man skar i det, det var liksom lite grovt.
Nu har vi 2 kg skivad seg karré i frysen. Hurra! >:(
Skrivet av Skogis
 - 2012-09-25 08:11
Gjorde ett aktivt val och köpte wienerkorv med kött från svensk rapsgris. Om dom nu ska lyxa till det med exklusivare kött, kunde dom då inte rökt korven på riktigt också?

Hur det smakade? Korv, inte bättre än någon annan korv, kryddningen har större påverkan än rapsoljan i fodret.

Känns bättre att äta fisk om jag nu vill ha omega-3 olja, varför jag nu skulle vilja ha det specifikt?
Omega-3 alltså ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2012-09-23 11:11
Krögaren Christian Hellberg på Griffins Steakhouse i Stockholm berättade att hans gäster jublade över rapsgriskotletterna. Frågan är om det är rapsgrissmaken som är bättre (vilket det tydligen råder delade meningar om) eller det helt enkelt är att folk inte kan laga till en kotlett hemma. Restaurangmat smakar ju alltid godast ::)

Christian Hellberg kör vidare med rapsgrisen på menyn. Förhoppningen är att rapsgrisen ska vända konsumenternas negativa syn på griskött Existerar det verkligen en sådan negativ syn hos konsumenterna? I så fall borde inte de enorma mängder av griskött i livsmedelsbutikerna bli sålda. Eller är det restaurangernas konsumenter som är negativa? "Jag vill inte köpa rätter av gris för det lagar jag jämt hemma"
Skrivet av hobbykocken
 - 2012-09-22 16:08
Så igår grillade jag då kotletter på rapsgris och jag kan väl säga som så att dom kostade dubbelt så mycket som dom vanliga kotletterna och smaken var... den samma. Måste säga att jag väntat mig något lite mer spektakulärt, men det uteblev. Kanske kanske att de var lite saftigare än vanliga kotletter, men inte värt pengarna på långa vägar. Vanliga kotletter nästa gång.
Skrivet av Hankki
 - 2012-09-22 11:31
Här finns HK's sortiment, på finska förstås, och klickar ni i "rypsiporsas" så ser ni alla rypsgrisprodukter.

http://www.tiesydameen.fi/tuotteet

Håller med webguide: Ful-gris är årets uttryck :-)
Skrivet av webguide
 - 2012-09-22 10:55
Citat från: agnetasch skrivet 2012-09-22 09:02
Själva lanseringen tycker jag däremot verkar grotesk. Varför har inte svenska grisbönder någonsin funderat på att ge sina grisar rapsfoder? Varför importera ett koncept som borde vara en naturlig produktutveckling i ett land som som odlar och t.o.m exporterar raps?


Hålelr med låter lite konstigt och varför marknadsföra gris ur ett hälsoperspektiv, varför inte rakt av pga smaken!?

Citera
...köpa ful-gris då? Omega3 är det inte alla som vill ha; alla Sveriges 130 000 Warananvändare är alltså också hänvisade till ful-gris.


Haha fulgris, årets uttryck! Ilike!  8)
Skrivet av agnetasch
 - 2012-09-22 09:02
Jag har inte smakat rapsgris men ska göra det så fort jag snubblar över ett par kotletter. Vem vet, dom kanske är jättegoda :P

Själva lanseringen tycker jag däremot verkar grotesk. Varför har inte svenska grisbönder någonsin funderat på att ge sina grisar rapsfoder? Varför importera ett koncept som borde vara en naturlig produktutveckling i ett land som som odlar och t.o.m exporterar raps?

Om det nu kostar 5% mer att utfodra med raps, varför är det då så naturligt att av bara farten höja priset till konsument med 15-20%? För en hälsoeffekt som ingen har bett om. Vill jag ha mindre mättat fett äter jag mindre griskött. Eller? LCHF:are vill inte ha mindre mättat fett, ska dom köpa ful-gris då? Omega3 är det inte alla som vill ha; alla Sveriges 130 000 Warananvändare är alltså också hänvisade till ful-gris.
Vad jag menar är att man inte ska tvångsmedicinera folk o sedan ta ohemult betalt för det. Den 5%-iga foderkostnaden borde man kunna ta in på att grisarna: "växer bra, är blanka i hårremmen och håller sig väldigt friska"

Fördelarna med smak o mörhet får vi väl hjälpas åt att utreda. Man undrar förstås hur mycket av rapsgrisens smak som kommer fram i Falukorv Rapsgris, kryddad med cayennepeppar, rökarom, svartpeppar, ingefära och muskot ;D
Skrivet av Hankki
 - 2012-09-21 22:38
Citat från: Andreas skrivet 2012-09-08 11:02
Men har du alltså smakat rapsgris?

Ja, som basturökt skinka, men jag känner ingen skillnad.
Skrivet av hobbykocken
 - 2012-09-21 19:48
Idag har jag grillat på några rapsgriskotletter, luktar gott.. smakar? Återkommer med det.
Skrivet av Andreas
 - 2012-09-08 11:02
Men har du alltså smakat rapsgris? Det hade varit mycket intressant att få ta del av en opartisk jämförelse mellan vanlig och rapsgris. Är rapsgris så bra som alla säger eller är kocklandslaget och de krögare som Scan refererar och de receptmakare/bloggare som använder rapsgris i sina recept helt enkelt köpta av Scan eller förblindade av kejsarens-nya-kläder-effekten?

Annonser

Powered by EzPortal