Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - dagklingstedt

1
När det gäller "standardbröd" i Japan, dvs det man kan köpa på alla snabbköp och närbutiker, så är det genomgående ganska tråkigt. Vitt och pösigt och inte mycket till smak överhuvudtaget.

Men det finns dock en hel del mindre bagerier som faktiskt kan baka riktigt gott bröd. Japaner är duktiga på att både imitera och förbättra, och det finns bagerier som håller hög europeisk klass på sina bakverk.

När det gäller fikabröd, kakor och tårtor, så är de viktigaste inspirationsländerna Frankrike och USA och där har man ju i båda fallen inte riktigt "svensk" smak. Genomgående för mycket socker.

Den som är känslig för gluten ska se upp med det vanliga brödet i Japan, då man häller i extra mycket gluten för att få brödet så fluffigt som möjligt.

Läs om japansk mat-, dryckes- och krogkultur här:

www.japangourmetguide.com
2
JAPAN GOURMET GUIDE är dels en blogg som berättar om den japanska mat-, dryckes- och krogkulturen och dels en konsulttjänst där vi på plats i Japan undervisar och vägleder dig som vill lära dig mera om allt det goda i Japan och - framför allt - vill avnjuta japansk mat och dryck på de bästa, mest prisvärda, godaste och charmigaste krogarna. Det finns över 200,000 restauranger i Stor-Tokyo så det är en djungel att ta sig igenom för den som inte kan läsa eller tala japanska.

Vi kan språket och geografin, vi har en personlig historia med fler än 20,000 restaurangbesök i Japan och vi har nätverket med experter om vår databas mot förmodan inte räcker till.

www.japangourmetguide.com
3
Med överdrag av choklad är den helt OK. Det finns dock minst 20-30 varianter, så det är bara att botanisera vid nästa Japan-besök.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pocky

www.japanbloggen.com
4
Världens enda blogg om japansk mat- och krogkultur skriven på svenska i Japan:

www.japangourmetguide.com/blog/
5
Här har det precis lanserats en ny blogg för alla som är intresserade av japansk mat och japanska krogar. Direkt från Tokyo och på svenska.

http://www.japangourmetguide.com/blog/
6
Ingen renodlad matblogg, men väldigt mycket om mat och dryck från Japan.

http://japanbloggen.com/blog/?tag=Mat+och+Dryck

Annonser

Powered by EzPortal